Középiskolai rangsor: óbudai gimnáziumok továbbra is a legjobbak között

Hírek
Közzétéve:

A listát készítők számoltak az iskola eredményeinek stabilitásával is, így nem csak egy év eredményei alapján állították fel a rangsort, amelyen az iskolák képzésenként szerepelnek. Így ha egy iskolában van pl. 4 évfolyamos és 8 évfolyamos képzés is, azt külön található meg. Az eredményük is eltérhet a kompetenciamérés eredményeik miatt.

A lista első 100 helyezettje között két óbudai iskola is található.

A 33. helyen szerepel a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium 8 évfolyamos képzése, a 37. helyen pedig ugyanezen intézmény 4 évfolyamos képzése. A Veres Péter Gimnáziumot a III. kerületi önkormányzat alapította 1986-ban. Az iskola két képzési formában  közel hatszáz diákot nevel és oktat. Az iskola pedagógiai programja a magas szintű tudás megszerzését, az egészséges testi fejlődést és a személyiség harmonikus fejlődését hangsúlyozza. Az iskola évek óta előkelő helyeken szerepel a különböző középiskolai rangsorokban.

A 75. a listán az Óbudai Árpád Gimnázium 6 évfolyamos képzése, míg a 85. helyen szintén az Óbudai Árpád Gimnázium 4 évfolyamos képzése szerepel. 1902 őszén kezdte meg működését Óbuda első középiskolája, Óbuda polgárai maguk kezdeményezték egy gimnázium felállítását. Az új épületbe 1940-ben költözhettek a diákok és a tanárok. Jelenleg 6 és 4 osztályos gimnáziumként működik. Az épület jelenleg önkormányzati tulajdonban van.

A lista előnye, hogy minden iskolánál külön kiemelték a legsikeresebb érettségi tantárgyakat és minden érettségi tantárgyból meghatározták az országos átlagot és ehhez viszonyították, hogy egy-egy iskolában mennyivel lett jobb vagy rosszabb az érettségi eredmény. Így az a diák, amelyik tudja, milyen tárgyból szeretne felvételizni, könnyen kiválaszthatja, melyik középiskolában van esélye a legjobb eredményt elérni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság