Közlemény: Nem támogatjuk a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fenntartóváltását – Frissítve

Hírek
Közzétéve:

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fenntartója az állam, ami azzal, hogy – sok más iskolával együtt – át akarja adni az ország jelenleg 4. legjobbjaként ismert gimnázium fenntartását is, gyakorlatilag beismerte: nem képes ellátni a feladatait.  

Ahogy korábbi közleményünkben világossá tettük: bármilyen fenntartóváltás támogatását kizárólag abban az esetben fontolnánk meg, ha abban minden érintett, tehát a szülői közösség, a diákönkormányzatok és a pedagógus közösség egyetért. Ez a Veres Péter Gimnázium esetén nyilvánvalóan nem áll fenn, ezért nem támogatjuk a fenntartóváltást.

Követeljük ugyanakkor, hogy az állam mint fenntartó haladéktalanul lásson hozzá a feladatai elvégzéséhez: biztosítsa a gimnázium épületének felújításához szükséges anyagi forrásokat és kezdje meg a már sokszor elhalasztott felújítást! Nem csak azért, mert – ezen a jogcímen – minden eddiginél több pénzt von el önkormányzatunktól, hanem azért is, mert a gyerekek az ország jövője és ennél sokkal többet érdemelnének.

Dr. Kiss László
polgármester

Friss kapcsolódó hír:
Visszavonja a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fenntartói jogának átvételére vonatkozó kezdeményezését a Milton Friedman Egyetem.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság