Közmeghallgatás a közösségi tervezésről

Hírek
Közzétéve:

DSC_4698 Bús BalázsA fórumot Bús Balázs polgármester nyitotta meg a Békásmegyer Közösségi Házban. A közösségi tervezésről Virág Benedek az Óbudai Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott tájékoztatót. A prezentációból az érdeklődők megismerhették azokat a helyszíneket, amelyeknek terveit a helyi lakosok és civil szervezetek, intézmények és az önkormányzat együtt alakították ki. 11 helyszínen, 49 alkalommal zajlott idén közösségi tervezés, és sokan vettek részt a kültéri fitneszparkokkal és kutyafuttatókkal kapcsolatos kampányainkban is. Több száz ember szánt időt és energiát arra, hogy véleményt nyilvánításon a közügyekben, sokan közülük heti rendszerességgel részt vettek a lakhelyüket érintő megbeszéléseken. Több helyszínen egyelőre csak koncepciótervek készültek, de számos helyszínen már a kiviteli tervek is készen állnak arra, hogy elkezdődhessen az építkezés. A tervek megvalósítására a források függvényében kerül sor a következő években.

Jövőre új helyszíneken kezdődhet meg a közös gondolkodás. Az óbudai hegyvidéken, a Szent Margit Rendelőintézetnél, Békásmegyeren és a Rómaifürdő városrészében kerül majd sor terveztetésekre, miközben természetesen az idei projektek is folytatódnak.

Városfejlesztő közösségi tervezés 2015 összesítő

A közmeghallgatáson egyéb témák is felmerültek, az érdeklődők kérdést tettek fel többek között a közösségi közlekedés, a főutak állapota, a Római partra tervezett védmű témájában. A feltett kérdések többsége nem kerületi, hanem fővárosi vagy országos hatáskör, ezekre a kérdésekre az érdeklődők az illetékes hivatalokkal és hatóságokkal történt egyeztetések után, írásban kapnak majd választ.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben foglaltaknak megfelelően a Képviselőtestület évente legalább egyszer, előre meghirdetett időpontban közmeghallgatást tar, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehetnek.

A közmeghallgatás célja, hogy a közösségi javaslatok, illetve észrevételek a helyi lakosságtól közvetlenül jussanak el a Képviselőtestülethez.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Hazatért a Madonna Óbudára

Hírek
Közzétéve:

Több ezer új biciklivel bővül a közbringarendszer: 2026-ra érkezik a Bubi 3.0

Hírek
Közzétéve:

Sajtóközlemény: A Fidesz elkezdte a választási kampányát a III. kerületben