Közösen a Duna és a Duna-part tisztaságáért – Példaértékű római-parti akció

Hírek
Közzétéve:

A La Mer termékcsalád alapkomponense a tengeri alga, így a márka fő társadalmi felelősségvállalási területe a természetes vizek, tengerek, kiemelten az óceánok védelme, természetes állapotuk megőrzése. A La Mer márka 2017-ben Blue Heart néven alapítványt hozott létre a minél hatékonyabb környezetmegóvás érdekében. Az alapítvány égisze alatt olyan elkötelezett természetvédő szervezetekkel dolgoznak együtt, mint a National Geographic vagy az Oceano Azul Foundation. A vizek védelme mellett fő feladatuknak tekintik az új generáció, a fiatalok edukációját is.

A cég társadalmi célú tréningjei Magyarországon is a természetes vizek védelméről, megóvásáról szólnak, ennek keretében keresték meg önkormányzatunkat is a Római-part tisztítására szervezett eseményükhöz. A klíma- és környezetvédelem, valamint a fenntarthatóság iránt elkötelezett harmadik kerületi önkormányzat örömmel állt a kezdeményezés mellé, és támogatta a vállalat munkatársainak akcióját.

Az eseményhez két kerületi civil szervezet is csatlakozott, a Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért, valamint a Civilek a Római-partért Egyesület. Az eseményen dr. Kiss László polgármester és Béres András Római-partért felelős alpolgármester is ott volt, informális köszöntőjében a polgármester elmondta, milyen nagy örömmel veszi azokat a közösségi kezdeményezéseket, amelyek a kerület szépítésére, tisztítására, a környezet értékeinek védelmére irányulnak. „Jelmondatunk: otthonunk, Óbuda-Békásmegyer, és ez számunkra azt jelenti, hogy annak tisztaságára, rendjére mindenki vigyáz. Az is, aki itt él, és az is, aki ide látogat. Hálásan köszönöm, hogy partnereink ebben. Példaértékű az akciójuk.”

A résztvevők a délelőtt folyamán a Kadosa utca és a Mátyás király út közötti szakaszon mintegy 20 zsák szemetet gyűjtöttek össze, amelyet az önkormányzat szállíttatott el, továbbá kesztyűk, zsákok biztosításával is segítettük az akciót.

Köszönjük az Estée Lauder és a civil szervezetek részvételét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság