Közösségi kaszálás a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kerényi-Nagy Viktor, kerületünk főkertésze felhívást tett közzé közösségi oldalán, amelyben közösségi fűkaszálásra várja az Óbudai Kutyás Egyesülettel összefogva mindazokat, akik önkéntesként jelentkeznének. Az Óbudai-sziget az önkormányzat gondozásában lévő területein a városüzemeltetés munkatársai kaszálást végeznek – az Óbudai Kutyás Egyesület kezdeményezésére létrejött közösségi program ehhez az eseményhez csatlakozik (május 20-án, 11.40-től), és ide várjuk további önkéntesek jelentkezését is, akik szívesen tennének azért, hogy a terület rendezettebb legyen.

Ez tehát önkormányzatunk közösségi, részvételi programjainak része (ahogyan a közösségi faültetés, a szemétszedés vagy éppen a közösségi költségvetés is).

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a kerületi Fidesz választókerületi szervezete a közösségi programjainkat is kampánytémaként használja fel, hiszen, állításukkal szemben, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nem „rendelte ki közösségi kaszálás ürügyén” a dolgozóit, hanem a felhívásban az önkéntes csatlakozás lehetőségét jelezte május 28-ára, munkaidő után – kizárólag azoknak, akik ebben részt kívánnak venni.

Az önkormányzat közösségi programjai az önkéntességen és a részvételiségen alapulnak, amelyeken szívesen látunk bárkit, így önkormányzatunk dolgozóit és másokat is.

Már a felvetés is abszurd, és e programok, valamint a közösségi gondolat meg nem értéséről árulkodik, hogy egyáltalán felmerülhet a „kirendelés” gondolata önkéntes, lakossági, részvételiségen alapuló programok kapcsán.

Közösségi programunkról az Óbudai-sziget jelentős részét fenntartó Főkerttel egyeztettünk, szakmai együttműködésüket ezúton is köszönjük.

Főkertészünk fentebb már belinkelt, a lakosságnak szóló posztját teljes terjedelmében elolvashatják – sokan sajnos csak az abból kivágott, megtévesztő részlettel találkoztak.

  • Május 20-án 11.40-re a K-híd parkolójába várjuk az önkénteseket, akik az Óbudai Kutyás Egyesülettel közösen kívánnak kaszálni.
  • Május 28-án 13.45-kor (munkaidő után) pedig találkozunk az önkéntesekkel az önkormányzat előtt – a helyszín kijelölése egyeztetés alatt van.

FRISSÍTÉS:

Óbuda-Békásmegyer Főkertészének közleménye:

 

Kedves Óbudai Kutyás Egyesület és kedves Önkéntesek!

A mai “közösségi kaszálás” időjárási okokból elmarad. A FŐKERT arról tájékoztatott, hogy lekaszálják a héten az egérárpás részeket.

A “közösségi kaszálás” új időpontja később lesz közzétéve.

Köszönjük a sok Önkéntes jelentkezését!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság