Közösségi Költségvetés 2020 – A tavalyi év minden projektjét megvalósítottuk

Hírek
Közzétéve:

A megvalósult tíz projekt

Az első körzetben a megújult padok igazi közösségi térré varázsolták a Kiscelli parkerdő, Csíkszereda park, Harsánylejtő kis rétjét. Reméljük, a masszív, akár kisebb társaságoknak is kellemes beszélgetési lehetőséget biztosító új padok sokáig szolgálják majd a természetközeli kikapcsolódásra vágyókat.

A gyermekek harmonikus nevelése az Óbudai Hétpettyes Óvoda pedagógiai célkitűzése. Két körzetben is megnyerték az 5-5 millió forintos fejlesztés lehetőségét. A második körzetben a Szín-Kör-Játék Tagóvodában két csoportszobában cserélték újra a laminált padlókat, hogy még komfortosabb, megújult környezetben teljenek a hétköznapok, és tarthassanak foglalkozásokat.

A harmadik körzetben a Hétpettyes Óvoda Harrer Pál utcai székhelyóvodájának fejlesztéséről Kiss Anita óvodavezető így nyilatkozott: „Az előtető – amely az óvoda udvarát árnyékolja a tűző napsütéstől, és védi az időjárás más viszontagságaitól – nagyon rossz állapotban volt, ennek a lecserélése már nagyon időszerű. Sokat vagyunk az udvaron, hiszen a mozgás a szabad levegőn a napirendünk fontos része.” Szerencsére a szavazatoknak köszönhetően a nyarat már az új előtető alatt élvezhették a gyerekek.

A tavasz beköszöntére kellett várni, hogy elkészülhessen a negyedik körzet nyertesének, a kaszásdűlői gyalogátkelőnek a felújítása, de megérte a várakozás, hiszen így jól látható zebrán, biztonságosan kelhetnek át a Búza utcánál a gyalogosok. Az új burkolati jeleket, vagyis a jól látható zebracsíkokat fehér színű termoplasztik festékkel festették fel, az akadálymentes átkelést fehér taktilis burkolat biztosítja.

Az ötödik körzet nyertese az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Arató Emil téri tagóvoda fejlesztése volt. Barabásné Murgács Kinga, az óvoda akkori vezetője ezt mondta a fejlesztésről: „Régi álmunk egy korszerű, fedett terasz építtetése, amelynek tetőszerkezete a fényt átengedi, ám óv a tűző napsütéstől éppúgy, mint az esőtől. Ide szeretnénk asztalokat is felállítani, ha az időjárás amúgy megengedi, például a szemerkélő eső ne kergessen be minket az épületbe.

A környezet- és a természetvédelem került fókuszba a hatodik körzetben, hiszen kiugró szavazatszámmal a „Mészkő parkban madárles és hozzá tartozó tanösvény kialakítása” című fejlesztés vittel el a pálmát.

Jagoschitzné Magócs Szilvia, az Óbudai Vackor Óvoda vezetőjének elmondása szerint a napi, változatos mozgás biztosítása a gyerekeknek a Vackor pedagógiai munkájának egyik sarokköve. A hetedik körzet nyerteseként is ezt tartották szem előtt: az egyik legtöbbet használt kerti játszóhelyük burkolatát cserélték biztonságos és esztétikus gumipadlóra.

A biztonság különösen fontos az itt élők számára, így két körzetben is térfigyelőkamera-rendszer mellett döntöttek a szavazók. A nyolcadik körzetben a Mátyás király út és Szentendrei úti csomópontjában, illetve a Kossuth Lajos üdülőparton, a kilencedik körzetben három helyszínen: a Jendrassik György utca 1. szám, a Margitliget utca 3. szám és a Zemplén Győző utca 1. szám előtt szereltünk fel új kamerákat, az ott élők és az arra közlekedők biztonsága érdekében.

A tizedik körzetben is egy óvodai fejlesztés megvalósulásának örülhetünk. A Gyermeksziget Montessori Óvoda vezetője, Stefán Mariann elmondta, a győzelemhez szükséges szavazatokat nem csak az ott dolgozóknak, szülőknek, hanem a környéken élőknek is köszönhetik, akik figyelemmel kísérik és elismerik az óvoda munkáját. A gyermeki egészséges fejlődés feltétele a szabad mozgás és a változatos tevékenység, ehhez pedig fontos épített környezetünk is, ezért az óvoda két bejárati ajtajának cseréjére és a hozzájuk tartozó előterek felújítására költötték a megnyert összeget.

Ezzel a cikkünkkel búcsúzunk Óbuda-Békásmegyer első, részvételiségen alapuló kampányától, hogy hamarosan jelentkezhessünk a Közösségi Költségvetés 2021 projektjeinek megvalósításáról szóló beszámolóinkkal.

 

Kiscelli parkerdő felújított padok KK2020
1. körzet – A Kiscelli parkerdő felújított padjai

 

2. körzet – Az Óbudai Hétpettyes Óvoda Szín-Kör-Játék Tagóvoda padlója

 

Óbudai Hétpettyes Óvoda előtető, árnyékoló KK2020
3. körzet – Az Óbudai Hétpettyes Óvoda új előtetője

 

4. körzet - A megújult Kaszásdűlői zebra
4. körzet – A megújult kaszásdűlői zebra

 

Óbudai Gyermekvilág Óvoda Arató Emil téri tagóvoda teraszfedő
5. körzet – Az Óbudai Gyermekvilág Óvoda Arató Emil téri tagóvoda új teraszfedele

 

6. körzet – Mészkő park, madárles

 

Vackor ovi sportpadló KK2020
7. körzet – Az Óbudai Vackor Óvoda megújult kerti játszótere

 

Kossuth Lajos üdülőpart térfigyelő kamera 8. körzet
8. körzet – Kossuth Lajos üdülőpart, térfigyelő kamera

 

Margitliget utca térfigyelő KK2020
9. körzet – A békásmegyeri térfigyelő kamerák egyike a Margitliget utcában

 

Gyermeksziget Montessori Óvoda nyílászáró csere KK2020
10. körzet – A Gyermeksziget Montessori Óvoda új, biztonságos nyílászárói

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság