Közösségi Költségvetés 2021 – Az Ányos utcai gyermekrendelő környékének fejlesztése már el is készült

Hírek
Közzétéve:

Az 5. körzet nyertes projektje az “Ányos utcai gyermekrendelő előtt kerékpártároló létesítése és a környező zöldfelületek fejlesztése” volt, melyet az az ötlet hívott életre, hogy a rendelő környékét vonzóbbá tegyék, illetve a kisgyermeküket kerékpárral szállító szülők számára legyen egy megfelelő tároló, ahol a gyereküléses járműveiket is el tudják helyezni.

A projekt előkészítő fázisában, augusztusban Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. szakértő munkatársai és a körzet önkormányzati képviselője, Szkaliczki Tünde előzetes egyeztetésre hívták a   rendelőben dolgozó egészségügyi szakembereket. Az egyeztetésen Dr.  Sohr György házi gyermekorvos, Dr. Remsey Zsuzsanna gyermek fogszakorvos, Hill Andrea és  Horváth-Meggyes Mariann védőnők is részt vettek. A kötetlen beszélgetésen az ÓBVF munkatársai bemutatták a tájépítész által megálmodott, a kisgyermekekre szabott, napvitorlával felszerelt mini játszótér terveit, és a kerékpáros szülők számára a korszerű biciklitárolók kialakításának lehetőségét. A rendelőben dolgozók nagyon örültek a fejlesztési terveknek, hiszen ezzel munkakörnyezetük újul meg, javaslatként pedig felvetették, hogy kültéri (jól rögzített) padokra nagy szükség lenne a bejárat mellett, hiszen a  járványhelyzetben a pácienseknek kint kell várakozni.

A nyertes projekt kivitelezési munkái már az ősz folyamán elkezdődtek, ennek során a meglévő betonlap burkolatot elbontották és biztonságos öntött gumiborításra cserélték. Ezen a területen kapott helyett a bájos 3D gumiburkolatú hernyó-mászóka és a rugóshinta-játék is. A nyári hőség ellen a mini játszótéren lévő gyerekeket napvitorla védi majd.

A korszerű, magas biciklitárolók egyből a játszótér és a bejárat mellett kaptak helyet. Emellett, természetesen figyelembe véve  a gyermekrendelő dolgozóinak kérését, két új pad is került a portál mellé.

A projekt a tervezettnek megfelelően november közepén készült el. Dr. Kiss László polgármester, az ÓBVF munkatársai és a gyermekrendelő munkatársai november 25-én találkoztak a javaslat ötletgazdájával, hogy együtt tekintsék meg a megvalósult projektet.

A Közösségi Költségvetés 2021 kampány projektjeinek megvalósításáról folyamatosan beszámolunk, kövessék figyelemmel honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság