Közösségi Költségvetés 2023: lezárult a szavazás

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Úgy tűnik, a Közösségi Költségvetés ideája egyre jobban tetszik a III. kerület lakóinak: idén nem csupán a minden korábbinál nagyobb számú javaslatnak örvendhettünk, de már a szavazatok végleges összesítése előtt bizonyosra vehető, hogy a voksok száma is meghaladja majd az előző évek legmagasabb értékét.

Hogy hogyan jutottunk idáig? A javaslattétel időszakában összesen hat lakossági fórummal és az ottani közös gondolkodással próbáltunk segíteni abban, hogy az itt élők átlássák, hogyan lesz egy-egy jó ötletből a megvalósíthatósági szempontoknak is megfelelő javaslat. Ezt követően feldolgoztuk és rendszereztük a beérkezett felvetéseket, majd a szakmai csapat összeállította a minden követelménynek megfelelő, egyben reálisan megvalósítható fejlesztések szűkített listáját. Ezekre a javaslatokra lehetett aztán leadni a szavazatokat.

Ahogy tavaly, úgy idén is lehetőség nyílt szavazni papíron és elektronikusan is, így rögtön a voksolás lezárása után örömmel állapíthattuk meg: az online szavazatok száma több, mint 75 százalékkal magasabb a 2022-es évhez képest. Kollégáink megkezdték a papíralapon leadott szavazatok összesítését is, úgyhogy hamarosan eldől, idén mely projektek kaptak támogatást az itt élőktől. Az eredményhirdetés időpontja 2023. június 23, a tíz körzetben elosztott 100 millió forint sorsáról és a győztesekről ekkor lehet majd mindent megtudni részletesen.

Nagyon örülünk, hogy idén is ilyen sokan tettek tanúbizonyságot arról, hogy érdekli őket a kerület sorsa, egyben köszönjük mindenkinek, hogy velünk tartott a Közösségi Költségvetés kampányában. Jövőre folytatjuk!

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság