Közösségi Költségvetés 2023: Megújult a Silvanus sétány játszótere

Hírek Aktuális ügyek
Közzétéve:

Lezárult a Közösségi Költségvetés 2024-es kampánya, ezzel párhuzamosan, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően egyre-másra kerülnek átadásra a 2023-ban megszavazott projektek.

A Közösségi Költségvetés 2023-as programjának keretében az ötödik körzetben a Silvanus sétányon található, nevét a közepén álló terebélyes fáról származtató, „egyfás” játszótér fejlesztése kapta a legtöbb szavazatot a harmadik kerületiektől. A részletes megvalósítási tervek kidolgozását követően, a jó idő beköszöntével indulhattak meg a kivitelezési munkálatok, amelyeket három személyes lakossági egyeztetés is megelőzött, annak érdekében, hogy a játszótér fejlesztése a leginkább megfeleljen a rendszeresen odajárók igényeinek. A helybeli szülői közösséggel egyetértésben a homokozó szegélyének megemelésén túl új mászóelem és hinta került telepítésre, mi több, a lurkók mostantól egy trambulin előnyeit is élvezhetik kedvenc játszóterükön. Nem csupán a gyerekek és szüleik számára jelent áldást a most kialakított ivókút, de az arra sétálók, kerékpározók is felüdülést nyerhetnek a friss víz révén. Hasonlóképpen az egész környék együtt örülhetett a két köztéri hulladékgyűjtő lecserélésének, valamint a már megkopott padok újrafestésének is – ez utóbbira egy képzőművészt kértek fel szakembereink.

Mindezek után nem csoda, hogy a játszótér átadó ünnepsége kifejezetten jó hangulatúra sikerült: dr. Kiss László polgármester az összefogás erejét kiemelve köszönte meg minden közreműködő munkáját, a gyerekeknek pedig színezők, lufihajtogatás és arcfestés tette felejthetetlenné a Nokedli bohóc közreműködésével szervezett eseményt. A napos délutánt a játszótéren töltő felnőtteket és gyerekeket limonádéval és aprósütivel vendégeltük meg – a cserébe kapott csillogó tekintetek és boldog mosolyok pedig újra megerősítettek bennünket: a Közösségi Költségvetés keretében együtt még szebbé, élhetőbbé tudjuk tenni imádott kerületünket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság