Közösségi Költségvetés 2023 – Megvannak az idei eredmények!

Hírek
Közzétéve:

Az idei évben május 1. és június 1. között lehetett szavazni a Közösség Költségvetés keretein belül megvalósuló fejlesztésekre. A szavazatszámlálást követően megszülettek az eredmények, kiderült, milyen munkálatok valósulnak majd meg az előttünk álló esztendő során a programhoz delegált 100 millió forintos keretből.

Nagy öröm látni, hogy mennyire magukénak érzik kerületünk lakói a Közösségi Költségvetés projektjét. A javaslattétel, az egyeztetés és a voksolás fázisaiban egyaránt évről évre emelkedő részvételi arány azt mutatja: Óbuda-Békásmegyer közösségeinek nem csupán a környezetük állapota fontos, hanem az is, hogy gyakorolják demokratikus jogaikat és kinyilvánítsák akaratukat. Hiszen a Közösségi Költségvetésnek pontosan ez a célja: érdekeltté tenni a helyieket környezetük formálásában, erősíteni a civil kontrollt.

És akkor nézzük a számokat! A Közösségi Költségvetés idei, immáron negyedik szavazásán csaknem háromszor annyian vettek már részt, mint 2020-ban, a kezdeményezés indulásakor, mi több, az idei voksolás során majdnem 80%-kal többen nyilvánítottak véleményt, mint az eddigi legsikeresebb évben, tavaly.

Míg 2022-ben online 3228 szavazat érkezett, idén 5755-en voksoltak elektronikusan, és a papíralapú szavazatok száma hasonlóképpen emelkedett, 4062-ről 7230-ra. Talán az előkészítés során megvalósult személyes konzultációknak is köszönhető a szavazásra bocsájtott javaslatok kiegyensúlyozott színvonala, mindenesetre tény, hogy több körzetben is kiélezett küzdelemben dőlt el, melyik fejlesztések kapnak zöld utat a közösségtől – lássuk tehát az idei év győzteseit:

  • 1. körzet: a Harsánylejtő játszótér felújítása
  • 2. körzet: az Óbudai Meseerdő Óvoda Meggyfa utcai telephelyén udvarfelújítás
  • 3. körzet: a Kiskorona Idősek Klubja bejáratának és környezetének akadálymentes fejlesztése
  • 4. körzet: a Szérűskert Bölcsődében udvarfejlesztés
  • 5. körzet: a Silvanus sétányon a játszótér felújítása
  • 6. körzet: a Gyenes utcai játszótér fejlesztése
  • 7. körzet: a Kiscelli utca menti parkok fejlesztése
  • 8. körzet: közösségi sószoba kialakítása a Csillaghegyi Közösségi Házban
  • 9. körzet: az Óbudai Mesevilág Óvoda Cseppke Tagóvodájában árnyékolás és füvesítés
  • 10. körzet: a Kelta Bölcsődében udvarfejlesztés

Gratulálunk az idei győzteseknek!

Köszönjük javaslataikat, szavazataikat és azt, hogy tevékeny részvételükkel jelezték: magukénak érzik a kerület szépülését. Várjuk Önöket jövőre is, a Közösségi Költségvetés 2024 kampányban!

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság