Közösségi Költségvetés 2024: lakossági fórum az ÓKK-ban, március 7-én

Hírek
Közzétéve:

A Közösségi Költségvetés 2024-es kampányának utolsó lakossági fórumát szervezik március 7-én az Óbudai Kulturális Központban, úgyhogy aki konzultálni szeretne a kerület szépítésén dolgozó szakemberekkel, az ne habozzon: ott a helye!

 

A február elseje óta tartó javaslattételi szakaszban számos javaslat érkezett már, mind online, mind papíralapon, de április elsejéig még bőven van lehetőség megosztani velünk a III. kerület szépítését, fejlesztését célzó ötleteket. Mint ismeretes, a beérkezett javaslatok legjobbjaira május hónap folyamán lehet majd szavazni, hogy aztán a legnépszerűbb, a közösségnek legtöbb hasznot hajtó felvetések kerüljenek megvalósításra.

Amikor 2020-ban – a fővárosban az elsők között – útjára indítottuk a Közösségi Költségvetés programját, még a legvérmesebbek sem számítottak arra, hogy mostanra az itteni kezdeményezés igazi referenciaponttá válik majd a hasonló akciókat szervező önkormányzatok körében. A siker kulcsa elsősorban nyilván a lokálpatriotizmusban keresendő, hiszen kerületünk lakói mindig is híresek voltak arról, hogy erősen kötődnek lakóhelyükhöz, de azért a szervezés apró nüanszaival az évek során Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat is igyekezett hozzátenni a magáét a program növekedéséhez.

A fejlődés jelentős lépcsőfoka volt, amikor két évvel ezelőtt bevezetésre került a Közösségi Költségvetés lakossági fórumainak rendszere. A kerület megannyi fontos pontján rendezett workshopok legfontosabb feladata, hogy összehozzák a javaslattévőket és a megvalósításban közreműködő szakembereket. Egy ilyen rendezvényen kötetlen keretek között lehet megismerni egymás szempontjait és elvárásait, és az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tervezési, kivitelezési mechanizmusokba is, ezzel is közelebb kerülve ahhoz, hogy a 10 körzetben összesen 100 millió forintnyi fejlesztési forrás a lehető legjobban, a helyiek érdekeit leginkább szem előtt tartva kerüljön felhasználásra.

 

Az idei Közösségi Költségvetés utolsó workshopjára március 7-én, 17:00-19:00 között kerül sor, az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco u. 81.)

 

Csatlakozzanak hozzánk csütörtökön, gondolkozzunk együtt, várjuk Önöket szeretettel!

 

Bővebb információt az https://obuda.hu/kozossegikoltsegvetes/ oldalon találhatnak.

 

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság