Közösségi közlekedés az ünnepek alatt

Hírek
Közzétéve:

Az idei év újdonságaként már december 27-től hosszabb üzemidővel, éjjel 1 óráig jár az M2-es és az M4-es metró, továbbá egész éjjel közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz.

December 23-án  az iskolaszünetben érvényes pénteki menetrend lesz érvényben a fővárosi közösségi közlekedésben, 24-ére virradóra az éjszakai járatok esetében a hétvégi menetrendet kell figyelni.

December 24-én  tömegközlekedéssel egészen 15-16 óráig lehet utazni. Az utolsó metrószerelvények 15:30 körül indulnak a belvárosból, ehhez igazodik a nappali felszíni járatok 15-16 óra körüli utolsó indulása is. Idén Szenteste közlekedik a H5-ös, a H6-os és a H8-as HÉV is. Ahogyan az elmúlt években is, a nappali járatok 15-16 óra körüli utolsó indulása után idén is az éjszakai hálózat járataival lehet közlekedni Budapesten. Az éjszakai közlekedésben megszokott csatlakozási, átszállási lehetőségek ebben az időszakban is biztosítottak. A Deák Ferenc tér és a repülőtér között egész nap közlekedik 100E busz, emellett változatlanul 0-24 óráig jár a 200E busz a Nagyvárad tér és a repülőtér között.

Karácsony napjain, december 25-én  és 26-án az ünnepi/munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben. Az éjszakai buszjáratok december 25-ről 26-ra és december 26-ról 27-re virradóra a hétvégi menetrendjük szerint közlekednek.

Az idei év végének közlekedési rendjében újdonság, hogy nemcsak szilveszterkor, hanem az azelőtti éjszakákon is segíti a BKK a közlekedést. A december 27-ről 28-ra virradó éjszakától kezdve a 30-ról 31-re virradó éjszakáig az M2-es és az M4-es metró a szokásosnál hosszabb üzemidővel, éjjel 1 óráig közlekedik, a belvárost érintő kiemelt nappali autóbuszjáratok – az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz – pedig éjjel-nappal közlekednek a szokásos éjszakai járatok mellett.

December 31-e, szilveszter az M2-es, az M3-as (Újpest-központ és a Nagyvárad tér között) és az M4-es metróvonalon a szerelvények egész éjszaka közlekednek. Az M1-es metró éjjel 1 óráig jár, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá. Egész éjjel közlekedik továbbá a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A HÉV-vonalakon is egész éjszaka járnak a szerelvények.

2020. január 1-jén a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek, január 2-án és 3-án az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság