Közösségi tervezések indultak, vegyen részt benne Ön is!

Hírek
Közzétéve:

A Fővárosi Önkormányzat városrehabilitációs pályázatán, a TÉR_KÖZ 2018-on Kaszásdűlő lakótelep központi területeinek megújítására 300 millió forint támogatást nyert Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. A támogatáshoz a kerület 124 millió forint önrészt is biztosít, így összesen 424 millió forintos fejlesztés valósulhat meg Kaszásdűlő Szérűskert utca menti közterületein. A támogatásra benyújtott pályázat Kaszásdűlő két, egymással szorosan összefüggő területére fókuszál. Egyrészt a Dr. Szent – Györgyi Albert Általános Iskola szomszédságában lévő fővárosi tulajdonú, jelenleg elhagyatott zöldterület komplex, multifunkcionális megújítására. Másrészt a Pethe Ferenc és Dugovics Titusz terek ideiglenes hasznosítási lehetőségeinek bővítésére.

Az idei kiírás – akárcsak eddig – a városi területek közösségi szemléletű megújítását tűzi ki céljául, ám az eddigiektől eltérően nem kész tervekkel, hanem tervezési programmal kellett csak pályázni. Ez azt jelenti, hogy a támogatási döntést követően meg kezdődhet a tervezés, amire – Óbudán immár hagyományos módon – közösségi részvétellel kerül sor. Ennek a programnak első lépése, hogy megpróbáljuk felmérni a kaszásdűlői lakótelep közösségi területeire vonatkozó lakossági fejlesztési ötleteket, az itt élők számára fontos meglévő értékeket és problémákat.

Kérjük töltse ki a kérdőíveket, amelyek alapján a közösségi tervezés tervezési programját meghatározzuk, hogy a rendelkezésre álló keretek között a legfontosabb fejlesztések valósulhassanak meg!

A KÉRDŐÍV ELÉRÉSÉHEZ KATTINTSON!

A TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázatán Óbuda-Békásmegyer azonban nem csupán a kaszásdűlői területekkel pályázott. Ezen kívül támogatást kapott a Kiscelli park funkcióbővítése is. A 15 hektáros terület kedvelt sétahely, sokan használják piknikezésre, játékra, sportra, kutyasétáltatásra. A Kiscelli parkra vonatkozó fejlesztési javaslat középpontjában egyrészt a helyi közösséget célzó funkcióbővítés áll (a környékbeliek részéről több igény is érkezett az önkormányzathoz), másrészt a park vonzáskörzetében található intézmények (Kiscelli Múzeum, Óbudai Egyetem) is szeretnének aktívabban kapcsolódni a területhez. Minderre természetesen csak a természeti értékek megőrzése mellett kerülhetne sor. Ehhez a Főváros 100 millió forinttal, a kerület 43,4 millió forinttal járul hozzá, amiből a tervezésen és a kivitelezésen túl a pályázatban vállalt közösségi és edukációs programokat is meg kell valósítani.

Kérjük, vegyen részt ön is a közösségi tervezésben a kérdőív kitöltésével!

A KÉRDŐÍV ELÉRÉSÉHEZ KATTINTSON!

A kérdőívek kitöltésére március 20-ig van lehetőség, a tavasz első felében a tervezési találkozók következnek. Köszönjük, hogy részt vesz a közösségi tervezésben, ezáltal pedig a közösség építésében!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság