Közösségi torna: Chi-Kung télen is

Hírek
Közzétéve:

Ahogyan eddigiekben is, továbbra is csatlakozik a programhoz az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény idősek klubja, a 3K és az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Háza is. Az Arató Emil téren fedett helyszínt az Aquincum Általános Iskolában biztosítanak.

Miért érdemes a Chi-Kunggal behatóan foglalkozni és átélni ennek a meditatív mozgásformának a hosszú távon kifejtett pozitív élettani hatásait?

Sokan vagyunk úgy, néhány szerintünk otthon is végezhető mozgásformával, hogy otthon is elsajátíthatjuk, hiszen a világhálón rengeteg anyag rendelkezésre áll. Mivel csikungozás közben a bennünk rejlő természetes képességeket erősítjük, ezért könnyű levonni azt a helytelen következtetést, hogy akkor majd önállóan is boldogulni fognak. Ha el is jutunk egy pontig, fejlődésünkben megrekedhetünk, elfogyhat a lendületünk, várunk egy inspirációra, ami tovább mozdít. Egy közösség megadhatja ezt az összetartást, összetartozást.

Kultúránknak sajnos nem része a Chi-Kunggal való foglalkozás, mégis rohanó világunkban keressük az elcsendesedés, magunkra figyelés lehetőségét, hogy ablakot nyissunk önmagunk felé. Hogyan lehet ezt megvalósítani a mai életkörülményeink között? Az edzésekkel azt a folyamatosságot szeretnék biztosítani, hogy a részvevőknek lehetősége legyen ezeknek a folyamatoknak a megismerésére.

Web: http://www.obudasport.hu/sportolj-nalunk/kozossegi-torna

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság