Beérkezett javaslatok

2020-ban Óbuda-Békásmegyer történetében először került sor Közösségi Költségvetés kezdeményezésre. A kerület lakói közül sokan meglátták a felhívásban rejlő lehetőséget, a civil kurázsi jelentőségét, és hamar hírét vitték, hogy a kampány fő üzenete nem csupán a költségvetés egy részének felhasználása – annál sokkal több. A Közösségi Költségvetés a szemléletváltásról, a közösség erejéről és a közösség formálásáról is szól. Ha a lakóhelyünk közös, legyen a döntés is az.

Bízunk abban, hogy 2021-ben még többen ragadnak tollat, billentyűzetet, és javaslataikkal, szavazataikkal, azzal, hogy másokat is erre buzdítanak, részesei lesznek a kampánynak.

Javaslatom - a lakókörnyezetem ettől a fejlesztéstől válna jobbá:A megvalósítás pontos helye I Közterület neveKözterület házszámaRövid indoklás:
2345
A Harsánylejtő játszótéren óriási segítség lenne egy ivókút. Harsánylejtő játszótér, Kocsis Sándor utcaA környék egyetlen játszótere.
Az Óbudai Vackor Óvoda előtt, a Lajos utcáról bekanyarodva járhatatlan a macskakő. Az óvoda bejáratáig a Lajos utca felől nem vezet járda. Kisebb testvérekkel, babakocsit tolva naponta kihívás megközelíteni az ovit.1036 Budapest Árpád fejedelem útja 60.Az óvoda régi épületét az ott dolgozók és odajáró gyerekek szülei csinosítják, dekorálják. Megérdemelnék a járda felújítását.
fekvőrendőr elhelyezéseToldás köz 11-12 szám közti része ( a kanyar előtt)A fél hegy az utcába jár le és fel egész nap. Mindezt elég nagy sebességgel száguldozva teszik.
Kultúráltabban, nem botladozva, télen csúszkálva lehetne gyalogosan is közlekedni. Hévízi út Sajnos bizonyos szakaszokon rettenetes állapotban van a gyalogos járdaszakaszok, eső után sártenger, télen pedig csúszásveszélyes jég miatt. Jó lenne, ha nem is mindenhol, de a nagyon rossz részeket felújítani.
Lakótelepi környezet takarítás, fák metszése,kevés a pad , inkább fémből kéne, hogy ne rongálják.Iskolai környezet, járda balkáni!Pók utcai ltp.és a CBA permanens galamb ürülékes környékeEgyre elhanyagoltabb állapotok uralkodnak, több kamera kéne!
A Tímár utca - Szőlő utca gyalogos átkelőhelyeinek biztonságosabbá tételét kérném szépen. Pl. csak a célforgalom hajthasson be / állítsanak jelzőlámpát / egyirányúsítsák a Szőlő utcát is / sárga hátteret kapjon a gyalogosátkelőhely tábla / legyen megemelve az egész kereszteződés szintje a járda magasságába / tegyenek virágládákat a Szőlő utcába, hogy leszűkítsék azt, hogy az autósoknak le kelljen lassítani / állítsanak oda állandó traffipaxot, és 31 km/h-tól ténylegesen büntessenek / bármi más megoldás érdekel.Tímár utca - Szőlő utca kereszteződés60-nal röpülnek át a SUV-ok a kereszteződésen, miközben iskolás gyerekek járnak arra nap mint nap.
Békásmegyeren nagyon elszaporodott a toklász (hivatalos nevén egérárpa), ami nagyon sok gondot okoz a kutyásoknak, de főleg a kutyáknak, akik felszippantják, a szemükbe megy, stb..., ezzel sok szenvedést okozva nekik, és a gazdáiknak, és rengeteg állatorvosi költséget. Az ötletem az, hogy ahol elszaporodott a toklász, ott nyírás helyett ki kéne kapálni tövestül, és a helyére ökológiai gyepet telepíteni. Az ökológiai gyep röviden annyit jelent, hogy a fűfélék mellett olyan növények is vannak amik a talajt javítják (pl. : vöröshere, fehérhere), valamint olyan őshonos virágok (pl.: százszorszép, pipacs, búzavirág, pitypang), amik a hasznos rovarok megmaradását (pl.: méhfajták) szolgálják. Ilyenek természetesen is ki szoktak alakulni, de azt is lenyírják. Sajnos, mivel képet nem tudok küldeni, ezért nem tudom megmutatni, mire gondolok. Az ökológiai gyep amellett, hogy esztétikus, növelné az ember és a természet békés együttélését, és a kutyákat is megmentené sok szenvedéstől. Még egy érv, hogy a százszorszépeket, pipacsokat, búzavirágokat nem szokták ellopni, mint a lakók által a lakótelepi házak között kialakított hobbi virágoskertből a virágokat (amivel amúgy mélyen nem értek egyet én sem), szóval az ökológiai gyep úgy lenne esztétikus, hogy senki nem tenne benne kárt (remélhetőleg). Békásmegyer Ófalu füves részek, és a Víziorgona utca két oldalán lévő füves részek, amúgy bármely füves rész Békásmegyeren, ahol nem alakult ki természetes ökológiai gyep, de gondoltam pontosítok, mert pontos helyszínt kértekAz ember és a természet békés együttélésének a segítése, állatvédelem.
Jó lenne pár közösségi mini gazdaság, ahol meg lehetne termelni magunknak ezt-azt, ahol a gyerekek is meg tudnák tanulni növénytermesztés alapjait.Bárhol a kerületben. Közösséget épít, oktatja a gyerekeket, könnyíti a megélhetést, egészséges időtöltés a szabad levegőn és szép.
Kamerák felszereléseHadrianus utca és a Megyeri tér környékeEsténként sok a randalírozó, nincs biztonság érzet.
Budapest budai oldalán lévő határkövek felkutatása és a meglévők helyreállításaBp. budai oldalRégi emlékek megörzése. Budán a 108-314-es határköveknek kellene meglennie. 1985-ben még 75%-a megvolt. Ezeket kellene újra felkutatni, egy részük a 3. kerületben van. Néhány ma is megtalálható.
Kutyaürülék gyűjtő szemetesekKocsis Sándor út, HarsánylejtőRengeteg a kutya, szemetes nincsen
Lakótelepi házak közötti közterületek, parkok megújítása, karbantartásaZápor u. - Solymár u. közötti parkElhanyagolt, szemetes, sok a kutyapiszok, balesetveszélyes belső útszakaszok, használhatatlan ping-pong asztalok
A dzsungel megregulázása a zajfogó fal mögött, nem alkalomszerűen, hanem rendszeresen. Végig! Jelenleg jellemzően a feléig kezelik.Bécsi út 291.Hajléktalan és szúnyog tanya, rendezetlen, csúnya
A Gyógyszergyár úti lakótelepen a játszótéren és a fitneszparknál is szeretnénk vízcsapot. Gyógyszergyár úti lakótelepA lakótelepen kevés kültéri sportlehetőséghez jól jönne az ivókút..
kisgyermekek bicikli"gyakorlópálya" 10 éves korigGyógyszergyár u. 69 kis erdő kérünk kutya ürülék tartót, többszöri kérésünkre sem kaptunk (állitólag van 3 az egész kutyafuttatóban) de addig csak kosaras szemetesek vannak, amik nyitottak,és nem zártak!bűz és fertőzés veszély forrás! a szemeteseket is többször kellene cserélni! (van 1 jó lelkü, aki ezt elvégezné, persze, hogy pénzért, hogy ne legyen olyan drasztikusan SOK az ÖNKORMÁNYZATI lakás lakbére!)a vattázó nyárfákat is gondozni kell(ene) hogy a virágzáskor ne fulladozzunk, és ablakot is tudjunk nyitni.
Ivókút létesítése, ivóvíz vételezési lehetőségJátszóterek, pl. Mocsárosdűlő. Római part Kadosa u végén vagy a Római déli részén.Segíti a sportolást, demokratikus, mert kis költségen sokan használhatják. Egészséges, mert nem kényszerülsz túlárazott, cukros üdítők megvételére.
Városfal utcai kutyafuttató fejlesztése: plusz világítás a téli estékre, terület feltöltése mert szemétdombra épült, kutyajátékok felújítása, kutya-szemetesek ellenőrzése/cseréje.Városfal utcai kutyafuttató - Tóga utcai kereszteződésnélA kutyafuttató felújításra szorul.
A mókus u.i nevelesi oktatasi intezmenyek előtti járdafelujítás sok sok gyermek biztonsagos eljutasat segitenéMókus u.A gyermekek biztonsagos közlekedését segítené
Békásmegyeri térkövezett parkolókban felfesthetnék az autók parkolási helyét.Felújított piac és köknyéke.Kb. 15 - 20%- kal több autó férne be a parkolóba a rendezettség miatt.
Egyszerű gyermekjátszótér, 6-8 pad kihelyezése, 4-5 további kutyapiszok gyűjtők kihelyezése, néhány "kitaposott", füves részen átvezető gyalogút salakozása vagy kavicsozása, földes rész lezárása a parkolás elől. Néhány lámpa is elférne a kavicsos út sötétjében.A Békási kert és a "Tornapálya" közötti rész a játszótérnek, padok ezen az útszakaszon, illetőleg keresztben a "kavicsos úton" (keresztben a Királyok útja és a Juhász Gyula 50 között) , valamint a kiserdőben, gyűjtők a meglévő 3 db mellett szórtan elhelyezve a környéken, szemle szerint a járdákon. (Juhász Gy. 48-50. előtti rész)A kicsik is a felnőtt eszközöket használják, mivel nincs másra lehetőségük. Néha leülnénk, nemcsak a kert előtti két padon. Kutyával de másként is az emberek a célszerű útvonalon járnak, ezért kellene néhány kitaposott utat lesalakozni. Több tartó ösztönözné az embereket az ürülék felszedésére. A járda sok helyen bemélyült, a lefolyók piszkosak, telítettek, nagy eső idején gólyaláb kell. Néhány autós fütyül a szabályokra, a friss sárban is a (volt) füves részen fordul, vagy beáll, már árok van benyomódva. Le kellene zárni az ilyen részeket a fém távol-tartókkal. Köszönöm a lehetőséget, hogy elmondhattam.
Forgalom csillapitó fekvőrendőrKocsis Sandor ut 8Jatszoteren sok a gyerek es nagyon gyorsan jonnek le az autok nem adjak meg jobbkezet, nem kene megvarni mielott baleset lesz
Csak rendbe kellene tenni, a már kitaposott utakat felszórni soderrel padokat megjavítani lefesteni. És a valaha volt kör alakú homokozókat akár virágokkal beültetni. Füvesíteni ujra.Gyenes u es Váradi utca közötti parkoki parkok35 éve csak romlik
Lakóépületünk melletti fás,zöld területen lévő betonpilléren a pihenő lócák elhasználódtak, eltörtek. Környezete végtelenül elhanyagolt. Sokat jelentene ennek rendbetétele megszépítése.III.Budapest. Szentendrei út 13. 15 emeletes épületben nagyon sokan élünk, a nyári nagy hőségben jól esne lemenni és a fák árnyékában friss levegőn lenni, de az ott évtizedekkel ezelőtt készült beton lócák már nem használhatóak. Nagyon hálásak lennénk, ha ez felújitásra kerülhetne, sok-sok lakó örömére.
Focipálya felújításLaktanya utcai SportparkA pár évvel ezelőtt átadott Laktanya utcai Sportpark focipályájának felújitását évek óra várja a sportolni vágyó közönség. Sajnos mára elképesztő mennyiségű felpúposodás okoz nagy balesetveszélyt rengeteg ide járó kerületinek és az iskolaidőben és nyári szünetben is ott sportoló kisiskolások számára is. Sokan gondoljuk úgy, hogy nem csak új projektekre lenne szükség, hanem a régi, már bizonyítottan hasznos fejlesztések gondozására is.
Fásítás, modernizálásBécsi út / Vörösvári útElavult nyáron forró betonmező
fedéllel ellátott köztéri szemetesek, mint régen.Kaszásdűlőa nyitott szemetesekben lévő műanyagzsákokat az erős szél kifordítja, minden szemét a földre kerül, van,hogy bokáig érő szemétben gyalogolunk, mivel utcaseprők nincsenek, akik összetakarítanák.
Gazok, gyomok irtása, szúnyogirtás (ha lehetseges, természetes úton lebomló szerekkel), zöldterületek, parkok karbantartása. De a fűnyírások nagyon jó lenne ha az autók védelmét szem előtt tartva történnének!TörökkőEzek a környéken élünk, ezek az utcák befolyásolják a mindennapjainkat. Az övezet szebbé, igényesebbé tétele sokat lendítene a környéken.
Több szemetes ki helyezése, útburkolat javítása, fák visszavágásaBúza Apát utca parkosa részeA fák be nyúlnak a járdára alig lehet közlekedni, kevés a szemetes erre a tére, az útburkolat hibás
Járdák felújításaKeve utcaA fák gyökereitől a bitumen feldudorodott; nyáron, télen hasra lehet esni bennük.
1032 Budapest Szőlő köz parkosított területére néhány pihenőpad.1032 Budapest, Szőlő közJelenleg az idős lakók székeket visznek le pihenéshez, beszélgetéshez, illetve a lomtalanításból ott tartottak 2 db szövet borítású fotelt, ami nem túl esztétikus.
Felnőtt sportszerek és padok (székek) kihelyezése a parkba.Dévai Bíró Mátyás tér zöldfelület a Szőlő utcáig.A templom melletti kis park jelenleg funkció nélküli, hiányoznak az utcabútorok és néhány sportszer is. (Most kidobott foteleken pihennek meg ott az emberek.)
családi házas övezetek forgalomcsillapításaHunyadi u.Jelenleg ezt az utcát az autósok a Szentendrei u. alternatív útvonalaként használják. Annak ellenére, hogy 30-as övezet, óvoda van az utca egyik végében, az autósok ezt figyelmen kívül hagyva, őrült tempóban száguldoznak.Javaslat: az áthajtás megtiltása, szakaszos egyirányúsítás, illetve több, magasabb fekvőrendőr alkalmazása.
Utcai kukák kihelyezése, kutyapiszok kukák kihelyezése Harsánylejtő lakokertSemmilyen utcán kihelyezett hulladékgyűjtő nincs elég nagy területen, ez nagyon meglátszik a környéken és megnehezíti az itt élők mindennapjait.
Lakótelepi fedett, zárható bringatárolók létesítéselakótelepekA lakótelepeken gyakran nincs lehetőség a kerékpárok otthoni elhelyezésére. Fontos lenne ezért olyan megoldás kialakítása, ahol az ott lakók zárható, biztonságos, időjárástól védett helyen tudnák tárolni a kerékpárjaikat, akár némi havidíj ellenében, amiből a tárolók üzemeltetését fedezni lehetne.
Ivókutak elhelyezése a főbb lakossági járda utakon. Több szemetes edény elhelyezése és azok rendszeres ürítése. Nyári időszakban napvitorla elhelyezése a játszóterek egy-egy részén. Aquincumi lakótelep, más nevén Pók utcaiMájustól gyakran októberig tart a meleg, nagyon hasznos lenne, ha néhány korty vizet tudna az ember jövet-menet inni. Talán kevesebb lenne a szemét, ha több szemetes edény lenne az utcákon. Nyáron a fém, de a műanyag csúszdák is használhatatlanok, mert felforrósodnak, nem lehet a homokozót sem hosszabb ideig használni, mert tűző napon vannak a gyerekek.
Timar ucai parkban a padok es asztalok festésének a felfrissitése sürgóssé valt a további romlás megállítása érdekében.Timar u. 105.-133.Egyre kopottabb a festés.
Azok a parkok amelyek a szolo kozElott es a tomb hatamogott levo parkok tisztasaga,gondozasa, korbekeritese,pihenopark kialakitasa,kozossegi hely,beszelgetopark kialakitasa!!Szolo koz 2-12 ig levo elso es hatso park!Pillanatnyilak koszos,apolatlan es ellepik a hajlektalanok szegenyek!
Fedett kukák kihelyezése, a dohányboltokhoz több szemetss kihelyezése.Szőlő köz és Kiscelli utca.A dohányboltoknál a vevők eldobálják a fűbe és a játszóterekre az üres piás üvegeket és a cigi csikkeket.
fekvőrendőr: sebességkorlátozás célból az utca közepén és két végénJózsef Attila utca (Főleg a Fodros és a Hunyadi utca közötti szakasza.)Az iskolai időszakban szeptembertől júniusig a többszörösére emelkedik a napi autósok száma. Legtöbbször átlépve a 30 km-es övezeti besorolást. Általában sietve érkeznek és távoznak az autóval járók. Az iskolás gyerekek egy része viszont kerékpárral, rollerrel, gördeszkával és gyalog jár iskolába a környékről. Őket is veszélyeztetik a száguldozók.
régi vízvezeték felújítása előkertek locsolásáhozBékásmegyer Sarkadi I.u. melletti térenTönkrement a parkban a vízvezeték szakasz, ahonnan évtizedekig tudtuk locsolni a házunk előkertjeit. Azóta a félemeletről ( 20 lépcső) gyalog hordjuk le locsolásra vödörben a vízet, ami rendkívül fárasztó a 4 kertészkedő 70 éven felüli asszonynak. Ha nem locsolunk, akkor az aszályos nyarakon kiég minden. Csak a Sarkadi utcai házunk előtti vonalat kérjük kiépítetni a park szélén, amit előre is megköszönünk.
A Gyenes u. 22. szamu tarsashaz, melyben csaladommal elek, a Becsi út feloli parkos részénel nagyon lejt a tarsashazunk felé. Statikusi szakvelemeny is készült arról,hogy emiatt a víz (eső, hó, csapadek) folyamatosan a hazunk alá folyik, igy a haz folyamatos sullyedesnek van kiteve. Szeretnenk, ha ezt a reszt egyenletesre feltoltenek, h a vizlefolyas ne okozzon tovabbi karokat tarsashazunknak. Köszönöm szépen. 1032 Bp., Gyenes u. 22.sz. Bécsi út felőli oldala. A javaslatnal meg is indokoltam.
A faültetéseken túl minden területet cserjékkel ültessünk be. A Flórián környéki házak előtti területek csejésíthetők. Ebbe be lehet vonni a lakókat is. A Vörösvári út és a Szentedrei út éjszakai kamionforgalmát korlátozni kell legalább a nyári hónapokban.Vörösvári út 5.Zajártalom.
Polgár utcai játszótér felújításaBudapest, Polgár u. 14, 1033Árnyékos játszótér szuper helyen elavult játékokkal, ritkás füves területtel. Füvesíteni kellene és játékokat cserélni/újítani. Esetleg egy nagyobb játszóvár helytakarékosabb is lehetne és sok lehetőséget kínálna a gyerekeknek.
Egy régi romos árus bódé lebontásaEmőd és Keve utca északnyugati sarkaA bódé használaton kívül, ki tudja, mi van benne, akár veszélyes is. Mögötte, mellette folyton kis alkoholos üvegek, sörös dobozok, csikkek eldobálva. Szemetes, veszélyes, csúnya. 200 méterre iskola. Az amúgy rendezett környéknek oltári szégyene.
Márton út - Hegyláb utca, forgalomcsillapítása1038 Márton út - Hegyláb utcaKét egyenes utcaszakasz, köztük egy kanyargós résszel. Mindenki felgyorsít, fékez, egyszerű eszközökkel csillapítható lenne a forgalom sebessége. Ha még a Márton úti sportpálya parkolási mizériája is megoldódna, az lenne hab a tortán.
A Silvanus játszótérre vezető utat kérném szépen babakocsival járhatóvá tenni. A gyeprács kimélyült réseinek betömésére szerintem elegendő volna két lapát föld.Silvanus sétány 9.A gyeprácsból eltűnt a föld, a beton részek közötti mélyedésekben pedig fennakad a babakocsi vagy a műanyag kismotor kereke.
Vitorla óvoda elé 1 vagy 2 db fekvőrendőr építését kérjük. Vitorla utca 6. A figyelmeztető tábla ellenére is sokan gyorsan mennek az óvoda előtt, veszélyeztetve a gyerekeket, mivel az óvoda a lakótelep elején van és sok az áthajtó autós.
Útkanyarulat kiszélesítése1031 Bp. Silvanus sétány 19-21. közötti kanyarrészA megjelölt helyen járda nélküli, autóforgalomra alkalmas betonút van. Ezen a szakaszon vezet az út a kerítéssel lezárt játszótérhez. Életveszélyben van minden nap minden arra haladó anyuka és gyerek, mivel a kanyar beláthatatlan. Az autók gyakran az út melletti zöldfelületen át "vágják le a kanyart", hogy kikerülhessék a gyalogosokat. Megoldás lehetne, ha a kanyarrészt minimum egy méterrel ki lehetne szélesíteni. megjelölt helyen ráadásul parkoló található, ami tovább szűkíti, és veszélyezteti a gyalogosok mozgásterét.
Pók utcai lakótelep - háztömbök közti parkok rendezésePók utcai lakótelepA Pók utcai lakótelepen a háztömbök közti kis parkos területeken hosszú évek óta nem történt fejlesztés, a kő padok és asztalok sok helyen hiányoznak vagy töröttek. Sokat javítana a lakótelep összképén és a kis parkos területek hangulatán, ha felújításra vagy cserére kerülnének
Nekem csak egy olyan szerény kérésem lenne, hogy a háztömbök udvaraiba is tegyenek padokat ne csak a központi helyekre, mert jó lenne az idősebb és a kisgyerekes lakóknak is ha a belső udvarokban is meg lehetne pihenni. Továbbá legyen minél több szemetes és azok sűrűn legyenek ürítve, mert tiszta környezetben jobban érzi az ember magát.Pók utcai lakótelepA padok és időnkénti karbrantartásuk gondolom nem kerülnek olyan nagy összegbe, de komfortosabbá teszik a környezetet.
Lakótelepi kerékpártárolás fejlesztéseLajos utcai lakótelep (de bármelyik lakótelepen ez lehet cél) Jelenleg nincs kialakult kerékpártároló rendszer, ezért mindenki a folyosókon tárolja a bicikliket, az emeletre fölöslegesen felcipeli őket, stb. Biztonságos, zárt földszinti tárolókat kellene kialakítani, akár úgy is, hogy ezek bérletéért a használó lakók fizetnek valamilyen éves szintű, jelképes összeget. Korábban mintha elindult volna ilyen kezdeményezés.
A Lajos utca és a Perc utcai kereszteződésben a gyalogátkelő mellett úgy parkolnak az autók, hogy beláthatatlan a kereszteződés, az autósok átlagban nagy sebességgel közelítik meg, sokszor figyelmen kívül hagyják a gyalogátkelőhelyet.Lajos utca, Perc utca kereszteződésMivel kisgyermekekkel foglalkozó intézmény van a közelben, amire egyébként tábla is figyelmeztet, ezért elengedhetetlen a biztonságos átkelés.
- Iszap utca tartós és teljes burkolatcseréje- Iszap utca fásításaIszap utca- Az Iszap utca mélyen kátyús. Az alkalmi foltozgatás már semmit sem ér, eredménytelen.- A fásítási program keretén belül összefüggő fasort szeretnénk
A zöld terület rendezése , bokrok és fák gallyazása, az elvadult erdő szerű állapotok helyre hozása. Utak renoválása, járdák biztonságos kialakítása, a park élhető, kellemes, céljának megfelelő állapotába hozatala, padok (pados asztalok) pihenő kialakítása, szemétgyűjtő edények elhelyezése.1032 Gyenes u.páratlan oldalától, Váradi u., Bécsi út, Érc utca által határolt területJelenlegi állapotában lepusztult és balesetveszélyes.A kísérleti lakótelepként átadott épületegyüttes 950.-dik évfordulójára a Gyenes utca páros oldalán lévő szomszédos területet szabadidő töltésre alkalmassá tették.A másik oldal Óbuda szégyenfoltja maradt, hiába kértük Bús Balázs volt polgármestert. 2014-ben elutasította a Városüzemeltetési Főosztály (ügyiratszám VIII/2.572-2/2014).A lakótelep környezete méltatlan egykori önmagához. A rendszer váltásig rendben tartott, apró kavicsos útjai mára elgazosodott, egyenetlen földutakká silányultak. A nem megfelelő esővíz elvezetésének hiányának köszönhetően esős időszakban járhatatlanok. A parkon való keresztülhaladás problémás és balesetveszélyes. A helyben lakók felesleges nagy kerülőkkel érhetik el a buszmegállót, az orvosi-rendelőt, ha nem akarnak gyökerekben, göröngyökben bukdácsolni, sáros/poros lábbelikkel.A bokrok, fák elvadulva, sok helyen túlnőve, gyökereik a földből kiállva, az aljnövényzet gazos és rendezetlen. A régi játszótér homokozóinak maradványai éktelenkednek a park közepén, melyet jobb híján kutyaillemhelynek használnak - ha éppen nem random, a terület bármely pontját. Ezen felül is szemetes. Az egész park területén talán egyetlen pad van mely a funkcióját betölti, ezekből korábban számtalan volt, használható állapotban.A parkon valóm áthaladás manapság inkább egy kellemetlen élmény, s nem az, ami a lényege lenne, a természetes, kellemes környezetben való séta, pihenés. Némely ház előtt még igyekeznek rendezett részeket kialakítani, ültett virágokkal, növényekkel, saját költségen, de a teljes terület összképén vajmi keveset javít.Nem igény a játszótér, fitness/kondipark, rekreációs célú tér kialakítása, sokkal inkább az eredeti állapotok korszerű helyreállítása, ahol nem csak a helyben lakóknak biztosít egy nyugodt, csendes és rendezett környezetet, ahol jól esik egy kellemes séta, vagy kiülni a parkba.
Szeretnék a Flóirán térre, hüsülő lehetőséget, párakaputFlórián térSokan lakunk itt panelba, sétálunk , napozunk a Flórián téren, játszanak a gyerekek és csak a Főtéren van párakapu.
A Kórház utca mögötti parkoló részen az autók közötti átjáró járdarész mozgássérült részére is járható legyen. Magas az átjáró padka része, amelyet kerekesszékkel nem lehet használni. Itt lehet a Kerék utcáról a Flórián üzletközpontot gyalogosan megközelíteni. Fényképet küldök, ha igény van rá!Kerék utca felől a Kórház utca szalagházának aluljárójához közeli autók közötti járdarész, magas padkával.Idős emberek, kerekesszékesek nem tudnak ezen a járdaszakaszon átkelni, csak körben, az úttesten.
kis közösségi kertek létrehozásaKaszásdűlői lakótelepMivel nincs saját kertünk, jó lenne egy közös kert, ahol az ember megtermelhetne magának egy kis zöldséget, gyümölcsöt.
A Római lakótelepen a beton járólapokkal lerakott utak aszfaltozását kérném.Arató Emil tér, a könyvtár bejárata felé / Kanóc utca / Vizimalom sétányA kb. 40 éves beton lapok szétfagytak, széttöredeztek, botlásveszélyesek, babakocsival egyre több helyen nehezen járhatók
Parkolók felfestése1031 Budapest, Ányos utca 4-10 társasházTalán segítene egy felfestett csík a sok parkolóművésznek, hogy ne két helyre álljon be, lehetőleg még ferdén is. Mondjuk ha nem a képességgel van baj, hanem a hajlandósággal/szándékkal, azon ez nem segít, de hátha a többség "csak" béna, és nem ignoráns.
A csillaghegyi Petőfi téren lévő játszótér kerítéssel és kapuval történő elkerítése, vízcsap, ivókút elhelyezése.1038. Csillaghegy Petőfi tér (Ráby Mátyás u. 29.)A játszótérre sok család látogat el, hiszen a közvetlen közelében található egy óvoda és egy bölcsőde is. A játszótér mellett fut a délutáni és reggeli órákban forgalmas Ráby Mátyás utca, így a gyerekek biztonsága érdekében a kerítés elhelyezése különösen indokolt. A játszótéren hatalmas homokozó található, amelybe sajnos sok állat belepiszkít, így nem szívesen használjuk, a kerítés részben ezt a problémát is megoldaná.
gyakoribb kukaürítés, szemétszedés,póráz nélküli kutyasétáltatók megbüntetése (garantált bevéltelforrás...) ezek után jöhetnek a fejlesztések is 😃békásmegyerszemét mindenhol,kukák tele, szabadon rohangáló kutyák kontra rengeteg kisgyerek...
Több pad a parkokba, több szemetes kihelyezése nem csak a Pethe Ferenc tér felőli oldalra, mert a másik oldal el van hanyagolva nagyon. Többszőri fűnyírást !!!!!!!!!!!!!!!!!!Kaszásdűlő lakótelepSzebb környezet !!!!!!!! Gondozottabb terület, szörnyű ahogy kinéz minden el van hanyagolva már mi lakók rakjuk rendbe sokszor!!!!!!
A Zápor utca - Solymár utca közötti zöld terület-park kitisztítása, felújítása, kis focipályák rendbetétele. Solymár utca - Kiscelli utca - Zápor utca - Föld utca közötti parkA park jelenleg szinte használhatatlan, a padok piszkosak, romosak, a ping-pong asztalok már szét vannak menve, és így élvezhetetlen a terület és csak a piások "szórakozóhelyévé" válik.
Kamera rendszer telepítése.1033 Bogdáni út 10/bNagyon sok a betörés a pincéinkben. Azt gondolom, hogy legalább segítsük a rend munkáját, hogy elrettentsünk, de ha nem sikerül, akkor felelősségre legyen vonva és az értékeket adják vissza.
Kicsit közelebb lennének az idősek a zöld területhez.Búvár utca-Matróz utca közti része.Irányító szám: 1033, 1035.Javaslat: Rendben van, hogy a sport az első de egy kicsit az öregek levegőn való tartózkodásárai lehetne egy kicsit fordítani. Búvár utca- és az Akácköz i kutya sétálóhoz pár padot lehetne tenni. Vagy azt övezet köré egy murvával ( vagy bár mivel ami nem saras) leszórt utat szeretnék sétálás címen kérni.De az Akácköz és a Matróz utcánál is ez a helyzet korábban volt ott asztal meg padok de elkorhadtak.Mert ezeken a helyeken nincs lehetőség pihenni a jó időben.Köszönjük a közösség nevében. Tisztelettel Fejér Györgyi 06202183364.
Vöröskereszt utca 9-11. gyermekorvosi rendelő bejárata előtti hézagok kijavítása.1033, Vöröskereszt utca 9-11.Babakocsival érkezőknek minden egyes alkalommal bosszantó, hogy a kerekek elakadnak.
A járdák rendbetétele, és utcai szemétgyűjtők (kutyaürülék is) kihelyezéseKeve utca és környékeA Keve utca járdája kifejezetten balesetveszélyes, de sok környező utcában is. Talán tisztább lenne a környék, ha lennének utcai szeméttárolók
Pihenőpadok telepítése a Pók utcai lakótelep zöldterületeirePók utcai lakótelepA lakótelep közterületein talalható zöldterületek alkalmasak lennenek idősek szabad levegőn való pihenésére, csaladi szabadidős tevékenységre, hosszú séták közötti megpihenesre. Erre adnának a kihelyezett padok, asztalok, fekvőpadok (lásd Margitsziget) lehetőséget.
Faültetés az új futópálya mellett Táncsics M . u. Lukács Gy. u.Lukács György u. - Táncsics M. u.Már sokan használjuk az új rekortán futópályát, de ebben a melegben csak este 19.00 után lehet a napsütés-meleg miatt, és különben is egy puszta domboldal van ott, ezért FAÜLTETÉSEKRE lenne szükség a futópálya mellett. A fák majd árnyékot adnak a futáshoz és a családok is sétálgathatnának a most kopár domboldalban. Előre is köszönjük!
A kísérleti lakótelep fás parkjának területrendezése: kukák (sima és kutyás) kihelyezése a padok mellé, a padok lefestése, régi homokozók (4 db, egyenként 4-6 homokozóból áll) virágágyássá alakítása (földdel feltöltés, max. 0,5m-es örökzöldek ültetése, vagy talajtakarók, amit nem pisilnek le vagy ásnak ki a kutyák), 1 db járda (a Gyenes utca 13. és 15. között indulna, párhuzamosan a Bécsi úttal, keresztül a parkon, a Váradi utcai társasház járdájáig 80 lépés). A faállomány karbantartása erdészeti szakemberrel.Gyenes utca - Bécsi út - Váradi utca - Érc utca közötti fás park, padok, régi szocreál homokozók.A terület a kísérleti lakótelep méltatlanul elhanyagolt fás parkja, Óbuda szívében. A rendszerváltás óta nem újították fel, egyre jobban lepusztul. A területrendezés 8 db társasház lakóit érinti elsősorban, és a kutyasétáltatókat. Elsősorban közegészségügyi, másodsorban esztétikai problémákkal rendelkezik, ezért a minőségi szabadidő eltöltése szempontjából nem megfelelő, köztisztaságilag pedig az itt lakók számára nem kielégítő az állapota. A járda hiánya miatt balesetveszélyes keresztülmenni a parkon, főleg az időseknek. A parkot az itt lakók pihenésre, hűsölésre, a kutyások kutyafuttatásra használják, néha fociznak rajta, amennyire a fák engedik. A környéken több modern játszótér is található, melyek megfelelően karban vannak tartva, a családosok igényeit kielégítik. Ez a park gyakran szemetes, kutyaszaros, a régi homokozók is tele vannak szeméttel. Már a kukák elhelyezése (sima és kutyás) az összes padnál, és azok rendszeres kiürítése is nagy eredmény lenne, alacsony költséggel. A terület nagyságához képest kevés a szemetes, azok is csak a park szélén vannak, ezért a szemetelés, és a kutyaürülék kidobása állandó közegészségügyi probléma, ezeket fényképekkel tudom alátámasztani. A homokozókat feltöltve, sűrű növésű, örökzöld talajtakaró és bokor méretű, árnyéktűrő növényekkel beültetve virágágyás lehetne az összes használhatatlanná vált homokozóból, alacsony költséggel. Olcsóbb, egyszerűbb, esztétikusabb, mint kiásni a betontömböket, úgy gondolom. Ezen felül járdát kellene kialakítani keresztül a parkon, a Gyenes utca 13. és 15. és a Váradi utca között, mert több idős lakótársam is elesett az egyenetlen, köves talajon, ami sáros, csúszós is, ha eső esik. Kb. 80 lépés hosszú, keskeny járdáról van szó, ami becsatlakozna a Váradi utcai társasház járdájába. A padokat alacsony költséggel le lehetne festeni. Az ideszokott kutyások örömmel vennének egy kutyafuttatót, ahol kulturált körülmények között játszhatnak a kutyákkal, nem pedig a környezetet lepusztítva. A fiatalok örülnének két focikapunak, az elhelyezés a fák közötti nyitottabb részen lehetne, a park közepén. Legyen ez a tér a fákat, természetet, közösséget szerető, igényes embereké, akiknek megvan a lehetősége a környezetük rendben tartására! Alacsony költségekkel minőségi változás érhető el, szemléletformáló hatással lenne a környékről ide járó emberekre.
Kerékpáros szerelőállomás a Graphisoft parkGázgyár utca / Záhony utca kereszteződésePilis / Szentendre / Római part illetve városba irányuló kerékpáros forgalom hatalmas hányada halad ezen az útvonalon, így minden ilyen infrastruktúrális fejlesztés sokat tudna segíteni. Az is elképzelhető, hogy a Grafisoft parkos cégek is partnerek lennének velünk.
közösségi kert létrehozásaKaszásdűlő - Apát utcai rét egy részén lehetne kialakítaniértelmes, természetközeli időtöltést biztosítana a panelban élők számára, a saját termesztésű zöldségek egészségesek
Lehetne csinálni közösségi kertet, vagy még egy játszóteret.Gyógyszergyár utcai lakótelep bejáratánál lévő fagyizó,és a kondigépek között nagy kihasználatlan a területA közösségi kert összehozná a környéken lakókat, és a gyerekek is örülnének még egy játszótérnek.
A Rozália utca kátyúmentesítéseRozália utcaHosszában egy régi közműjavítás nyoma megsüllyedt, végig kátyús - éppen azon a nyomvonalon, ahol bicikliznék, így balesetveszélyes.
A Fényes Adolf utcai iskola előtti járda aszfaltozását szeretném kérni a jelenlegi járhatatlan bazalt (és andezit) kockák helyett.Fényes Adolf u. 10.Járhatatlan a járda.
Csillaghegyen, családiházas környezetben élek. Az övezetben 30 km/h maximális sebesség van megadva. Sajnos csak a peremrészeken került ki tábla és fekvőrendőr ezzel kapcsolatban. A Hunyadi utcát használják sokan menekülő útvonalnak. Nagy a forgalom, sokan gyorsan hajtanak, nem adják meg a jobbkezet dudálások néha balesetek vannak ebből. Szeretném, ha a Hunyadi/Toldi utcában fekvőrendőr kerülne kialakításra.Hunyadi-Toldi utca kereszeteződse, fekvőrendőr elhelyezése.Az autók a Hunyadi/Ásó/ Sinkovits/Naplemente kereszteződés felől érkezve a Toldi utcához nagy sebességgel hajtanak, mivel kb. 1000 m után ez az első keresztutca. Nem adják meg a jobb kéz szabályt, illetve átlépik a 30 km/h sebessget. Ha itt fekvőrendőr lenne kialakítva lelassítanának. Gyekrekek járnak erre, a szomszéd utcában van a Fodros iskola.
Több szemetes legyen kihelyezve, mert azt gondolom az kevés van, és szükség volna többre .Kutak megnyitása, Pl a Csobánka téri kút nincs nyitva.Szakorvosi rendelők gyermekek részére. Csobánka térTöbb szemetes, kevesebb szemét. Sokan vagyunk és elég hamar megtelnek. Ez nem kimondottan fejlesztés, de nagyon hasznos lenne.Szakorvosi rendelők : mi esetünkben Pl többre is szükség van (gasztroenterologia, endokrinologia, kardiológia, urologia, szemészet) , és ahhoz, hogy mindhez eljussunk, igénybe kell venni magán rendelést is, mert ott egy helyen el lehet intézni. Pl Svabhegyibe. Ami nagyon jó, de 2 gyerekre már elég húzós összeg jön ki.
Békásmegyer hegy felőli oldalán a játszóterek rendbe tétele, felújítása nagyon fontos lenne.Békásmegyer Zsirai ucta, Jendrassik utca A Jendrassik utcai játszótér úgy ahogy van felújítandó, kívül, belül. A Zsirai utcai játszótéren elférne egy két maszkoka, csúszda stb. A lakótelepen nagyon sok a kisgyermekes család, van rá igény és szükség is.
A parkolóhelyek felfestése a Hollós Korvin Lajos 17-18. lépcsőházakkal szembeni parkolóbanHollós Korvin Lajos utca 17-18. lépcsőházakkal szembeni parkolóMinimum 1, de van hogy 2 parkolóhely is elvész azáltal, hogy összevissza, nagy távolsággal parkolnak. Mivel egyébként is kevés a parkolóhely a környéken, minden egyes hely számít.
Derűs Alkony Gondozóház nyugati és északi oldalán járdacsereDerűs Alkony Gondozóház nyugati és északi oldalánál, Zipernowsky Ált Isk-tól északra található töredezett járdakövezetA megjelölt helyen az eredeti, 40 éves nem aszfaltozott járdakő elöregedett, töredezett. Biciklivel, babakocsival nem járható.
Kabar utcai játszótér felújítása már nagyon esedékes lenne. A kerítés balesetveszélyes több helyen kiálló drótok lógnak be. A játékok szerintem vagy 15 éve ugyan azok. A fa mászókák kopottak a gyerekek talpába szálkák állnak be, kevés a hinta és rettenetesen sokat van napon, ami annyit tesz 5 óra után használható, annyire felforrósodnak a játékok h nem lehet használni őket. Nem ártana egy csap se oda illetve jól jönne egy napellenző. Szuper lenne ha zárható lehetne, mert sok kutyás azt hiszi a lepusztult játszótér nem más mint kutyafuttató.1039 Kabar utcaEgy lepusztult játszótér nem lesz éke egy lakókórnyezetnek.
A Csíkszereda park évek óta kritikán aluli állapotban van. A térkövezés hiányos, szemetesek hiányoznak, a padok kopottak / hiányoznak. Az önkormányzat részére többször jeleztük (pl Járókelőn keresztül legalább 3-szor), nem történt semmi. Ha az önkormányzat biztosít anyagot a jelenleg "lukas" térkövezés javítására, a lakosok megfesthetnék, kidíszíthetnék a hiányzó köveket, amiket aztán a helyükre rakva egyrészt ismét járhatóvá válna a park, másrészt az egyhangú szürke kövezetet feldobnák a kis egyedi alkotások / színek. Hasonló módon lehetne javítani a padokat, esetleg az újonnan kihelyezett szemetest is.Csíkszereda parkA park jelenlegi állapotában leharcolt, járhatatlan, sok helyen hiányoznak a kis térkőkockák. Sokan mennek rajta keresztül, mivel az az Eurocenter és a villamosok közötti legrövidebb gyalogos útvonal.
Közösségi kert kibővítése vagy létesítéseZápor kert melletti füves terület vagy a Holdudvar környékeA Zápor kert jelenleg olyan népszerű, hogy lehetetlen helyet kapni ott és a várólista nagyon hosszú, tehát igény lenne rá. Illetve a kerület klímavédelmi statégiájával is összhangban van. A kert építése maga is lehetne egy közösségi szerveződésű jelenség, így ez a beruházás a népszerűsége mellett az 50 millió forint igen kis hányadát vinné el, de sok boldogságot okozna a lakosságnak.
Elhanyagolt zöldfelületeken közösségi kertek kialakítása, lakossági "gondozásba" vétele, a kitaposott útvonalak szilárd burkolattal való ellátása.Szél utca - Raktár utca - Vihar utca - Szellő utca által határolt területJelenleg ezek a területek a kertészet által csak a minimálisan szükséges mértékben vannak karbantartva. Jelentős közösségformáló hatással lenne és sokkal szebb lenne, ha a közepes állapotú, kopár felületeken, a funkciótlan aszfaltfelületek helyén, helyi kertek jönnének létre. A közlekedő útvonalak leburkolása pedig jelentősen növelné a tisztaságot, a rendezettséget.
Biztonságosabb gyalogos közlekedésBojtár u.-Kisbojtár u.közötti szakasz,a Bécsi út irányába menetA fent nevezett göröngyös-buckás gyalogos járda javítása fontos lenne az esetleges gyalogos balesetek elkerülése végett.
Kaszásdülő hátsó részén a Máltai játszóteres parkban a kitaposott gyalog ösvények szilárd burkolatú úttá alakítása.Kaszásdülő, Batthyány-Strattman László park2019-ben az 1/2019.(II.15.) számú határozat született a tervezés megkezdéséről, melyet a Városfejlesztő el is végzett és a tervek be kerültek a 2020-as költségvetésbe. Az elfogadásáról nincs információm, de a kivitelezés még nem kezdődött el. A helyi képviselő Béres András egyik választási ígérete az ilyen hosszú évek alatt kitaposott utak burkolása volt.
közösségi kert, játszótérGyógyszegyár utcai lakótelep bejáratánál a fagyizó és kondigépek közötti terület, vagy egyéb helyen a Gyógyszergyár utcai lakótelepenÖsszehozza a kert a közösséget. Az időseknek számára is s jó elfoglaltság a kert gondozás. Gyerekes családok számára is nagyon jól összehozza a közösséget. Családi tapasztalatból írjuk. A játszótér azért, mivel elég kicsi játszótér van a lakótelepen viszont nagyon sok gyerekes család lakik itt.
Javaslom a csillaghegyi Petőfi téri játszótér körbekerítését és mellette egy fitness park kialakításátPetőfi tér, 1038Tisztelt Cím! Javaslom a csillaghegyi Petőfi téri játszótér körbekerítését és egy fitness park kialakítását a felnőttek részére. A kerítés kívül tartaná az állatokat és a kicsiket is nagyobb biztonságban lehetne szabadon engedni. A fitness park kialakítása segítené a sport-és egészségtudatos életmódra való nevelést. Tisztelettel köszönöm, hogy elolvasta a javaslatomat.
Kutyasétáltatók kedvelt helye a környék, több kutyapiszok tároló doboz kihelyezését javaslom.Lajos utca és környékeA járdák és a füves területek tele vannak kutyapiszokkal.
Kecske u. játszótér fejelsztéseKecske u. játszótérelmaradott és részben balesetveszélyes helyszín, pl. kiálló gerendák a homokozók szélén
A Körte utca- Hunor utca - Váradi utcáknál fekvő rendőr építése, olyan mint a Polgár utcában, Óvoda,Óbudai Család Segítő intézmények vannak a Hunor utcában és ezt az útszakaszt versenypályának használják az autósok és motorosok. Véletlenen múlik, hogy nem történik gyermek baleset ! Az utcában nincsenek szemetesek, a kutya ürüléket rendszeresen az Óvoda előtti járdára, világítóoszlopok tövébe hajigálják ( tudom, ez nem Önkormányzati hatáskör, sem viselkedni, sem állatot felelősségteljesen tartó polgárokat kellene büntetni). Szeretnék több zöld területet látni, füvesíteni a kikopott területeket, a fákat tavasszal akár ősszel hozzáértően megnyesni. A Római parton a védőgátakat rendbe tartani. Az Óbudai lakosok közérzetére igen jó hatást gyakorolna. A választások után nagyobb tisztaság volt az utcákon, mint írtam nagyon kevés a kihelyezett szemetes.ld.fenn ld. elsőpont
Javaslatom: a letört, földigérő faágak levágása, a hiányzó kerítések pótlása, esetleg festése, 1 vagy 2 pad kihelyezése. Köszönöm Kórház u. 9.melletti római kori romokUgyan pici a tér, de kis pihenésre, beszélgetésre pont elég
útburkolat javításLajos utca, Perc utcaAnnak ellenére, hogy az utca szakaszok sok javításon átestek, van mit javítani.
Napozó stég a Rónaira a lakosoknak. A stégekre jelenkeg nem szabad rámenni. Úgy, ahogy Mohácson is van a lakosok részére.Római partMohácson nagyon megtetszett. Szerinrem nagy örömet szerezne a kerület lakosajnak.
Szinbád u. 2. előtti zöldterület parkosításaSzinbád u. 2.Teljesen kopasz, sivár a terület, ki van száradva ( Kiss Miklósné nevében írok)
Ivókút a játszótérreJuhász Gyula utca 8 Szinte minden játszótéren van csap kézmosás sarazás,üveg feltöltésre,itt még nincs és szerintem ez nagy segítség lenne.
a Színes Gyerekkert óvoda előtti járda újraaszfaltozása1032 Budapest Gelléri Andor Endre utca 6esős,jeges időben nagyon csúszós és emiatt veszélyes is de normál esetben is lehet balesetveszélyes
Podolin utca kollégium mögötti szakasza, ami a kálváriához vezet fel, gyalogút és focipálya rendbetételePodolin utcaA környékbeliek itt járnak fel a Kiscelli dombra sétálni, sportolni.
A régi, "elfeledett" betonkörökkel határolt homokozók növényekkel való beültetése.Kísérleti lakótelep, Váradi utca-Gyenes utca közötti területenA parkban évtizedek óta nem rendezték a funkcióvesztett építmények sorsát.
Fontosnak tartom felhívni a figyelmet az óbudai futtatók kerítéseinek állapotára. Rettenetes állapotban vannak. Mind a kutyás, mind a kutya nélküli lakosság biztonságát szolgálná, ha a futtatók biztonságos kerítéssel lennének körbevéve, hiszen a lyukakon kirohanó kutyus, akár közlekedési balesetet is okozhat. A legszörnyűbb állapotban felméréseim szerint jelenleg a LAKTANYA utcai futtató van. Onnan a múlt évben kirohant egy 5 hónapos kutyus és elütötte egy autó. Szerencsére az autóban ülőknek nem lett bajuk, de a kutyus a helyszínen elpusztult. A kerítése végig forgalmas úttest mellett húzódik. Fél évente felmérem az összes futtató állapotát, jelen pillanatban a Laktanya utcai futtató teljes kerítéscseréje és a keleti oldalán a mostani bejárat helyett egy zsilipes beengedőrendszer kialakítása is szükséges. Javaslom tábla elhelyezését, hogy az autósokat figyelmeztesse arra, hogy ott viszik a gazdik át az úttesten a kutyájukat. A táblát az Óbudai Kutyás Egyesület elkészíti. Zebrát sajnos oda nem lehet kérni. Közlekedésbiztonsági szempontból is és a kutyák biztonsága miatt is nagyon sürgősen meg kell oldani a kerítéscserét, csoda, hogy azóta nem történt baleset. Dróttal összetákoltuk amit lehet, a gazdik gumipókokkal... Nem ez a megoldás. A teljes kerítéscsere a zsilipes beengedőrendszerrel körülbelül 6 000 000 Ft. lenne. Laktanya utcai kutyafuttatóA legsürgősebb megoldásra váró futtató a sok megoldásra váró közül. Tegyük rendbe azokat, ahova már járnak a kutyások, amelyeket szeretnek, használnak. Új kutyafuttatók létrehozása is szükséges a későbbiekben, illetve póráz nélküli kutyafuttatásra kijelölt biztonságos zónák.
A járdák akadálymentesítése a kerületben, mert sok helyen az önálló közlekedés nem lehetséges. A lejtésszög ne legyen több mint az építészeti szabályzat előír. Pl. Gyógyszergyár utca és Orbán utcában. A két utca végein nagyon meredek a lejárok, még segítséggel is nagyon nehéz kerekes székkel közlekedni. Nagyon magasak a járdák, ezért csak gondos kivitelezéssel lehet jól megcsinálni.
Kerékpáros szerelőállomás a Kolosy térnélKolosy tér / Bubi állomás vagy HÉV környéke A kerékpárosforgalom több mint 80% ezen az útvonal mentén zajlik, így hatalmas segítség lenne az esetleg felhasználóknak egy ilyen szerelőállomás
Ivó-kézmosó kutak telepítése Római part végig, Békásmegyer > piac környéke, Csobánka tér környéke, Juhász Gy - Gyűrű u közötti sétáló utca, Juhász Gy - Boglár u sarok .....stbAz ivó-kézmosó kutak szükségessége tavasztól őszig, de főleg nyáron a legnagyobb melegben javítaná komfortérzetünket.
Javaslom, hogy a Békásmegyeri Piac (már megnyitott) épületének keleti üvegfala mellé (kívül vagy belül, vagy mindkét helyen ) legyenek szivesek elhelyeztetni néhány padkát. Békásmegyeri Piacépület keleti fala mellettA Piac konfortfokozatát jelentősen növelné, é a vásárló közérzetét javítaná, ha a megfáradt idős vásárlók pár percre leülhetnének kifújni magukat. Ezen kívül nagyon rossz, ha az ember nem tudja letenni a valahova a táskáit, hogy a vásárolt holmikat kicsit elrendezze hazamenetel előtt. Erre is jó szolgálatot tenne néhány padka, olyanok, mint a piac előtti téren lévők.
Javaslom a meglévő zöldterület rendezését kavicsból járható gyalogösvények kiépítésével (a kitaposott ösvények jelzik merre járnak gyakran az emberek), a meglévő régi homokozók virágágyássá történő átalakításával, padok festésével és pár szemetes elhelyezésével a kutyások részére is.Gyenes utca - Bécsi út - Váradi utca - Érc utca által körbehatárolt területJavaslatomat elsősorban esztétikai és egészségügyi célok vezérelték. A parkon látható, hogy kialakításakor megélt szebb napokat is, még nem működő ivóvízkút is megtalálható itt. Nagyon sokat javít a levegő minőségén, csökkenti a zajszintet. Kislányommal sokszor lejártunk ide csak sétálgatni egy kicsit és csörögni az avarban, azonban a parkon igencsak nyomot hagy a sok kutyasétáltató. Ez egy kis "Margit-sziget" lehetne a környéken. A játszótér-ellátottság nagyon jó, zöldfelületre azonban szükség van a környéken, hogy élhetőbb legyen.
Árnyéktűrő füvesítés,fatelepítésnél a változatos színű levelű fák ültetése,járdák szintbe hozása,vízköpők telepítése,padok magasságának emelése,cseréje.Solymár és Szőlő út közötti park.Föld utca /járda/.Nem tudom mikor volt a kockakövek szintbe hozása.Esetleg kisebb szobrok , formázott kövek állítása.
Közösségi kerékpártárolás lakótelepekenFlórián tér, Kaszásdűlői lakótelep, Békásmegyeri lakótelepTapasztalatok és lakossági visszajelzések alapján a kerékpárok tárolási nehézségei fokozottan érvényesek a nagy lakósűrűségű (öt emeletnél magasabb), szabadon álló házakból álló házgyári lakótelepeken, ahol a viszonylag kerékpárosbarát, alacsony gépjárműforgalmi közterületek ellenére sem népszerű a kerékpározás. A kerékpárok lakótelepi lakásokban, folyosókon, erkélyeken való tárolása és napi szintű több emeltnyi mozgatása legalábbis körülményes, míg utcán hagyni fedetlenül, zárhatatlanul szintén nem életszerű. A 2017-ben, a kerület megrendelésére készült "Közösségi kerékpártárolási tanulmányterv és megvalósíthatósági terv" (https://drive.google.com/file/d/1FDa20qJIqUONqQayiqrEi41kiZQVpibS/view) erre a kihívásra nyújt megoldást. Megvalósítása csúszik, időszerű.
Kaszásdülő hátsó részén a Máltai játszóteres parkban a kitaposott gyalog ösvények szilárd burkolatú úttá alakítása.2020 folyamán2019-ben az 1/2019.(II.15.) számú határozat született a tervezés megkezdéséről, melyet a Városfejlesztő el is végzett és a tervek be kerültek a 2020-as költségvetésbe. Az elfogadásáról nincs információm, de a kivitelezés még nem kezdődött el. A helyi képviselő Béres András egyik választási ígérete az ilyen hosszú évek alatt kitaposott utak burkolása volt.
Hadrianus-Jós utca közötti gyermek játszóteret korszerűsítsék, mert nagyon szegényes a játék lehetőség, új eszközök kellenének és még plusz pad, hogy a szülők le tudjanak ülni.Hadrianus-Jós utca közötti gyermek játszótérnagyon szegényes a játék lehetőség, új eszközök kellenek
több fát és egy nyári növényt, nem csak a közvetlen lakó környezetemakár lakóközösségek is kaphassanak segítséget növények ültetéséhez
Közkút létesítése a Csúcshegy városrészen élőknek.Vadóc utca - Virágosnyereg utca sarkaA Csúcshegyen törvényesen élő, több száz háztartás jelentős része, a Solymárvölgyi úti közkútról hordja haza az ivóvizet. Ez sokaknak 1, de akár 2 kilométer távolság, ami autó hiányában, sokunknak igen nehéz feladat.
Fekvő rendőrök kihelyezése Góbé u.- ban1037 Góbé uNincs járda az utcában. Keskeny szakaszon tudnak az emberek az úttesten haladni, miközben a kocsik nagy sebességgel haladnak.
A Rómaifürdőn található Anikó utcában parkoló kialakítását kérjük. Jelenleg hivatalosan zöldterületként meghatározott, mintegy 100 nm-es területet évek óta parkolásra használják a helyiek, de ez állandóan vita tárgya - zöldterületen tilos parkolni, ugyanakkor itt csak murvás föld van.Az Anikó utcai egyéb parkolási lehetőséget váratlanul és némiképp indokolatlanul, másfél éve teljesen tiltják a kihelyezett táblák, nagy nehézséget okozva ezzel az itt 30 éve működő, legitim óvodának és az itt lakóknak egyaránt.1031 Budapest, Anikó utca 2. (1031 Budapest, Emőd u. 12.)A Rómaifürdőn található Anikó utcában működik immár 30 éve óvodánk, a Kisközösség Óvoda. Szívvel-lélekkel, és büszkén mondhatom, sikerrel szolgálta az itt lakó közösséget, munkájának értékét többek között a jó hírneve is bizonyítja.Az óvoda bejárata az Anikó utcából nyílik, ahol sajnos az utóbbi 10 évben nagyon megnőtt a gépjárműforgalom, illetve bizonyos, számunkra nem teljesen érthető okból a parkolási lehetőség is megszűnt az utcában egyik napról a másikra! Ezzel nagy bonyodalmat okoztak az óvoda látogatói és munkatársai számára. Szinte minden hivatalt (többek között: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatát, a BKK-t, ÓBKF-t stb.) többször is megkerestünk írásban az elmúlt másfél évben, különböző megoldási javaslattal, hogy segítsenek nekünk, találjunk ki valamit. Semmi sem történt. Az ebédszállító bácsi sem állhat meg a kapunál, mert megállni és várakozni tilos tábla van kint, a badellákat a 60 éves bácsi 40 métert cipelve hozza ki. De ugyanígy jár a gyermekorvos és a gyerekeket pl. bábszínházba, uszodába szállító kisbusz, hogy a többgyermekes családokat ne említsem...A leginkább megvalósítható megoldás talán az lenne, hogy az Anikó utca Szentendrei út felé eső oldalán található, összesen kb. 100 nm-es területet alakítsák parkolóvá. Ez jelenleg jogilag zöldterület, de már így is évtizedek (!) óta parkolásra használják az itt lakók, dolgozók (mivel részben murvás földről van szó, zöld terület valójában egyáltalán nincs ott), amiért hol megbünteti az autósokat az ÓBKF, hol elnéző velük szemben.Ez a megoldás rendezettebbé és jóval élhetőbbé tenné a környéket, nagyon régóta várunk arra, hogy előre lépjünk az ügyben. Kérjük és reménykedve várjuk ebben az önkormányzat segítségét!
Duna parton csomagmegőrzési boxok, főként a szabadidős tevékenységekhez. Nánási udvar Duna parti testmozgást, szabadidős tevékenységeket ösztönözheti, ha van egy bázis, ahova le lehet pakolni annak, akinek nincs más lehetősége. Továbbá az ottani üzletek forgalmát is növelheti egy ilyen csomagmegőrző állomás.
A Kiscelli utcában a parkolóhelyeket felfestéssel kellene jelölni, mert úgy sokkal több autó férne el. Jelenleg egyesek 2-3 gk. helyét is elfoglalják így gyakran -hiába van nagy távolság a gépkocsik között- lehetetlen parkolóhelyet találni. Ez elsősorban a Kiscelli u. 16-18-és 20. sz. házak előtt jelent problémát. Jó lenne a panelházak közötti parkokat is kicsit rendbehozni. Egy kis járda, némi parkosítást sokat jelentene a lakók számára.Kiscelli utcaA felvetett problémák kellemesebbé tehetnék napjainkat.
A környezet rendezettebbé tételePünküsdfürdő- Királyok útjaBudapest egyik legkedveltebb helye a Római part, amely évről évre sok ezer embert vonz kerületünkbe. A Pünkösdfürdő utcából a Királyok útjára kanyarodva a benzinkút irányába sétálva elburjánzott növényzet, igénytelenség tapasztalható. Mindez nem csak az élhetőséget, hanem a biztonságérzetet is rontja. Ezzel kapcsolatosan nézzék meg a www.beve.hu oldalt, ott elolvasható, hogy mennyire fontos az épített környezet karbantartása és a biztonság/ élhetőség kapcsolata.
Kutyaszemetesek a Duna-partra vezető (Dunára merőleges) utcákban, nem csak a parton pl. Pozsonyi utca, Kolozsvári utcaNagyon sok kutyaürülék kerül a házak előtti fák tövébe a Duna-partra igyekvő kutyasétáltatók miatt. Emiatt sok tulajdonos saját kezdeményezésből (tehetetlen elkeseredettségében) kitett kisvödröket és zacskókat a háza előtti fákra, az viszont igénytelenül néz ki. A parton vannak szemetesek, de a kutyák sajnos már az odavezető úton (a környező utcákban) elvégzik a dolgukat, ami nagyon kellemetlen az itt lakóknak.
Fedett (de nem zárt, akár borostyánnal, szőlővel befuttatott tetővel), kamerával megfigyelt, tömeges biciklitárolóhely, amit a telepen lakók tudnának ésszerű díjszabás mellett bérelni Pl. Máltai játszótér és Arató iskola közötti leromlott utcán is megvalósítható lenneA környezetbarát közlekedés támogatása, hiszen a biztonságos biciklitárolás nem megoldott a lakótelepen
Nagyon szeretném, ha a Kabar utca mögötti focipálya megújulhatna, főleg a mostani Főtávos katasztrófa állapotok után. Új kerítés 43 éves régi helyett. Az csónakázni lehet esős idő után, illetve a vadon nőtt ringlófák rothadó szaga nagyon zavaró minden nyáron!Remélem ha a Főtáv befejezi a munkálatokat, tereprendezés is lesz, nem pedig toldozott-foldozott járda marad helyette, a füves részekről nem is beszélve!Több szemetes, kutyás is!Kabar utca, Medgyessy F. utca, ovi,bölcsi, suli körülAz indokot már leírtam fentebb.
Petőfi téri játszótér bekerítése, vízcsap elhelyezése.Petőfi tér, 1038 BudapestRégóta kérik a környékbeli szülők a játszótér bekerítését, hiszen közvetlenül út mellett van. A balesetveszély mellett, ha újabb járványügyi korlátozásokra kerül sor, a bekerített játszóteret gyermekek számára is látható és érthető módon be lehet zárni.Vízcsap érthetetlen módon nem került a játszótérre a tér felújításakor, pedig vízvezeték van, automata öntözőrendszer van kiépítve az egész téren. Talán nem kell mondani, mennyire fontos a játszótereken különösen most a kéz leöblítésére egy lehetőség.
Szetetnem kerni a Szél u.23-25 eőtti járda felujitasat. Teljesen meg van sűlyedve baleset veszélyes. Az óvoda elött is borzasztó a jarda. Évek óta kerjük higy javitsák ki de senki nem tett semmit. Itt sok gyerek es idős ember közlekedik és felő hogy elesnek es eltörik valamelyik testrészük. Köszönöm.1035 Szél.utca 23-25. Óvoda elötti részÉvek óta kérjük hogy javitsak kj de nem történt semmi.
137/237/118 autóbusz megállóban a köztéri padok cseréjeFlórián tér, Flórián áruház előtt, a Vörösvári út felé eső A jelenleg ott lévő padok romokban vannak, használhatatlanok és esztétikailag borzasztó rondák.
Játszótér felújítása/fejlesztése és napi zárása Hunor utca-Váradi utca-Velence utca lakóházai közötti játszótér Ez a játszótér különösen nyáron nagyon jó, mert a sok fa miatt árnyékos, a gyerekek a kánikulában is tudnak szabad levegőn játszani. A játékok, különösen a csúszdás mászóka és a homokozó is láttak már szebb napokat és sajnos hajléktalanoknak is kedvelt helye ez a kicsit eldugott játszótér.
nagyon jó lenne ha több biciklitároló lenne!Lajos uctaÓbudán kevés helyen tudom lekötni a biciklimet.
Minél több szemetes kuka telepítése, pár méterenként akár, valamint gyakoribb szemétszedésBékásmegyerBékásmegyer az elmúlt pár évben egyre szemetesebb lett, bárhova lép az ember, szemétbe botlik, számos pad mellett nincsen kuka, és ott jelentősen több a szemét. Valamit a Duna partra is érdemesebb lenne több kukát telepíteni, mert a fél parton át sétáltatni kell a szemetet, kutya kakit, ha az alsó úton közlekedünk.
Fedeles szemét tárolók kihelyezése, a mostani kosaras megoldás helyett.BékásmegyerSzeles időben " kivirágzik" a szeméttől a környezetünk.
parkolók rendbehozatala, FÁSÍTÁSA, árnyékolása1039 Hímző utca páros és páratlan házsorai közti nagy parkolóA parkoló rendkívül elhanyagolt állapotban van. Sok helyen felnyomták és összetöredezték a fák gyökerei a betont, így ezek a helyek alig, esős időben pedig egyáltalán nem használhatóak.Mivel kulturált parkolásra igen kevesen képesek, a helyek felfestésének hiánya miatt sokszor vannak kihasználatlan/kihasználhatatlan helyek.A legnagyobb probléma azonban - szerintem - a fák, az árnyék hiánya. Az elmúlt évben a fák jó része kiöregedett, félig kidőlt. Ezek egy részét kivágták, de nem pótolták, másik részük jelenleg is veszélyt jelent az autókra/autósokra. Ez a hatalmas betontenger nyáron sokszorosára emeli az amúgy is magas hőmérsékletet, így a parkolóra néző lakások embertelenül melegek, porosak, és mivel a beton éjjel is nyomja vissza a hőt, akkor sem tudnak lehűlni.
BiztonságosabbPünkösdfürdő-Madzsar József utca kereszteződésRendszeres a koccanás, a zebrákon megállás. Egy lámpa a kereszteződés elé segítene, hogy ne álljanak be az autók a kereszteződés közepére, illetve a zebrán sem állnának autók, ezzel gátolva a gyalogosok átkelését.
biztonságosabb lenneSzentendrei út-Pünkösdfürdő utca-Madzsar József utcai kereszteződésValamilyen forgalomlassító eszköz kihelyezése, megszüntetve a száguldozást
Térfigyelő kamerarendszer Római lakótelep880 lakást kezelünk közös képviselőként csak a Rómain és sorozatos betörések, autók feltörések megelőzésére, sokan kérik tőlünk, mint közös képviselőtől.
Végre már akadálymentesítsék a HÉV felüljárót az időseknek és a gyerekkocsis kismamáknak.HÉV lépcső feljáróA lépcsőzés a tolószékeseknek egyáltalán az időseknek és a gyerekkocsis kismamáknak fizikálisan megterhelő!
Közösségi komposztáló létrehozásaKerék utcai Máltai játszótér mellettKözösség építése, háztartások szemétmennyiségének csökkentése, komposztáló végtermékének felhasználása, környezettudatosságra nevelés
A parkoló területének tereprendezése, feltöltése. Kiskorona utca és a református utca közötti parkolóKiskorona .Akkora kátyúk vannak, hogy veszélyes az autóval, gyalogosan is keresztülmenni.
A Batthyány utca - Árpád utca kereszteződésében lévő gyalogos átkelőhely közvetlen környezetén 50 km/h sebességhatárt vezessenek be, melyet sebességmérő rendszerrel felügyeljenek!Batthyány utcaEgyrészről gyakran rossz a gyalogos érzékelő nyomógomb és sok gyermek kel át a zebrán, másrészről a környéken éppen kiszökött kutyák itt találnak maguknak menekülő utat és nem egyszer volt már kutya-gázolás, harmadrészről Szentendre felől érkező autók itt újra felgyorsítanak és gyorsabban mennek, mint a megengedett 70 km/h.
Bécsi út (Aranyvölgyi út és Ürömi körforgalom között) fejlesztéseBécsi út (Aranyvölgyi út és Ürömi körforgalom közötti része)A Bécsi út Aranyvölgyi út és Ürömi körforgalom közötti részének fejlesztése a közösség érdeke lenne. A járda elhanyagolt, keskeny, veszélyes és szinte használhatatlan és ezen a szakaszon rendszeresek a száguldozó autók a gyalosog forgalom ellenére.Az aranyvölgyi úti bicikli- és gyalogos utat meg lehetne hosszabbítani, így a környéken lenne egy szép és biztonságos rész sétálásra és sportolásra,
Ivóvíz bekötése a Vadóc utcábaVadóc utcaAz utca végén már itt a kiépített vízemelô és csatorna rendszer. Csupá. Az utca másik okdalára kellene bevezetni. Minden lako hozza is jarulna
Kutyafuttatók rendbetétele, és újak kijelölése.47.59933126670168, 19.06633821971205Kutyafuttatók rendbetétele, és újak kijelölése. A Bálint György utcával szembeni zöldterület, amire a térkép szerint ki is van írva, hogy kutyafuttatásra kijleölt terület, (47.59933126670168, 19.06633821971205) Itt akár több elkülönített futtató létrehozására lenne lehetőség, hogy azokat a kutyákat is lehessen vinni, amelyek nem jönnek ki más kutyákkal. Miután csak a futtatókban lehet szabadon engedni a kutyákat, így nagy segítség lenne. Mint ahogy játszótér is lassan minden 500m-en van, így a futtatókra is nagy szükség lenne.
AKADÁLYMENTESÍTÉS a Békásmegyeri HÉV-hez való eljutáshoz: vagy rámpa alkalmazása, vagy felszíni átjáró nyitása a HÉV-megállóhozBékásmegyeri HÉV-megálló-A békásmegyeri HÉV-megállóhoz jelenleg csak az aluljárón keresztül, kb. 30 lépcső megtételével lehet. Ez a nehezebb CSOMAGGAL, BABAKOCSIVAL, BICIKLIVEL közlekedők számára mindennapi keserves cipekedést jelent. A lépcsőt megmászni nem képes személyek a HÉV-et használni Békásról nem is tudják. A rámpa egyszerű és olcsó megoldás lenne, és legalább a csomagos közlekedőknek ez is megoldás lenne. A felszíni gyalogátjáró költségesebb, de mindenkinek! Lehet még liftben, mozgólépcsőben is gondolkodni, de ezek valószínűleg még költségesebbek. Tehát LEGALÁBB EGY RÁMPÁT KÉRÜNK MIELŐBB!
A gyalogátjárók fellépőjének akadálymentesítésegyalogátjárók, pl. a Békásmegyeri piacnál-Sok helyen már megtörtént a járdák akadálymentesítése, de rosszul. Míg a kocsifeljárók sima feljutást tesznek lehetővé, a gyalogátjáróknál - ki tudja, milyen megfontolásból - kb. 2-3 cm-es peremet hagytak. Ez a felhajtásnál a KEREKESSZÉKESEK ÉS A BABAKOCSIK számára elég komoly nehézséget okoz, a BICIKLISEK számára pedig síkos időben kimondottan BALESETVESZÉLYES!Kérnénk a kerület utcáinak ilyen szempontból való átvizsgálását és az átjáróknál e kiemelkedő peremek megszüntetését. Ez valószínűleg inkább odafigyelést és felmérőmunkát, mint magas költséget igényelne!
Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvodájának udvarán a terasz tetők felújításaSzérűskert utca41.A terasz tető megépítése hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek több időt tudjanak friss levegőn tölteni, ami a jelenlegi járványhelyzetben különösen indokolt, de normál óvodai működés esetén is rendkívül fontos a gyerekek egészséges életmódja miatt. A fix tető alatt játszani tudnának a gyerekek erős napsütésben és szemerkélő esőben is.
Az úttestek, illetve járdák felújítása, parkolásTáncsics Mihály utca, Csobánka tér, Lukács György utcaA Táncsics Mihály utca aszfaltozása katasztrofális állapotban van, össze-vissza van foltozva és kátyús is. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy okosan, arra az útvonalra raktak még egy buszt (ez külön köszönetet érdemelne, de erre nincs lehetőség). Sem a buszoknak, sem az autóknak nem tesz jót az az útszakasz, sőt!! A Csobánka tér a hévtől sétálva a Spar felé botrány, eső után bokáig áll a víz, kikerülni nem lehet. A Lukács György utca és a Táncsics Mihály utca között a lépcsőt felújították. A járda a felújított részen olyan szinten csúszik télen, hogy kész balesetveszély!! Az, hogy nem is takarítják, az külön érdem! Na de! Megcsinálták a futópályát (tök fölöslegesen) és mi történik? Az amúgy csúszós járdánál kiszedtek a korlátból, hogy biztos legyen a pofára esés! Köszönjük!! Ehhez is fogadják szívbéli gratulációnkat!! Értem én, hogy fontos a futás - néha hasznos is -, de, hogy tényleg most már minden a gyalogosok kárára megy, az felháborító és nonszensz!!!!Lukács György utca 11. Az autósok a járdán parkolnak, a gyalogosoknak nincs helyük!!!! Sőt, szépen kezdenek felcsorogni parkolni a kertes házakhoz a lakótelepen élők, ami azért nem jó, mert a ténylegesen ott lakók nem tudnak parkolni!!!!!Kérjük szíves vizsgálatukat és a megfelelő lépéseket legyenek kedvesek ezek ügyében megtenni.
Csicsergő tagovoda terasz tető felújjításSzérűs kert Szérűs kert utca41Régóta tönkre ment terasztető.
Kutyásként nagyon nagy gondot okoz a Monostori út-Kalászi út közötti utcákon (főleg a Zaránd u.-Kalászi út szakasz) a kukák hiánya. Néha 10-15 percet kell sétálnom a zacsival, mire kukához érek. Valamint a Városfal utcai futtatóba szeretnék világitas kérni, mert este halálfelelme van az embernek egyedül.Egy "apróság": tavaly nyáron kivagták az Arató Emil téri iskola előtti hatalmas fát, ami az ott sétáló és várakozó embereknek árnyékot adott a meleg napokon. A pótlása a mai napig nem történt meg, pedig gyönyörű éke volt az udvarnak.Javaslom még a szelektív kukák bevezetését a Római partos több helyen.Köszönjük és jó munkát kívánunkPók utcai lakótelep/Csillaghegy1Ezek mind hiányoznak a hétköznapjaimból
Csicsergő óvodában terasz tető felújítása.Óbudai csicsergő tagóvoda1033 Szérűskert utca 41Az óvodások több időt tölthetnének az udvaron ha lenne fedett terasz.
Járda kiépítése a Perényi lejtő alsó szakaszánPerényi lejtő - Perényi út elágazásátó a Perényi lejtő 5-igA lejtős belterületi útkanyar beláthatatlan, életveszélyes. Nincs járda egyik oldalon sem, a babakocsit a beláthatatlan útkanyarban az úttesten kell tolni. Ha meghal egy gyalogos, ez az Önkormányzat felelősségét is felveti, mert az önkormányzat feladata a biztonságos járda kiépítése a forgalmas útszakaszon, azonban ennek a jogszabályi kötelezettségének évek óta nem tesz eleget, amellyel nemcsak az ottlakók életét veszélyezteti, hanem a naponta ott közlekedő több száz autósét is!
Parkoló fejlesztésÁgoston utca 2A spar mögötti részen, az itt lakók többnyire nagy nehézségek árán, sok várakozás után tudnak csak parkolni. A futárok, iskolába/óvodába érkező szülők is csak szabálytalan parkolással tudnak várakozni.
A lépcsőházak akadálymentesítése /a lift és a bejárati kapu között/1032 Budapest Bécsi út Bécsi út 213-2291. Sok az idős, beteg ember, akik csak segítséggel /bot, kerekesszék stb./ tudnak közlekedni.2. Sok a kisgyermekes család, akik babakocsit használnak.
Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvodája udvar es terasz felújítás Szérűskert utca41.A kisfiam a Csicsergő óvodába jár és nap mint nap szembesülünk az udvar és a teraszt leromlott állapotával. Szeretném, ha a gyerekek szebb környezetben tölthetnék el a napjukat. Sajnos a terasz árnyékolása nem megfelelő, a nyári nagy melegben nem nyújt kellő védelmet a napsütés ellen az ott játszó gyerekeknek.
Az Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvodájában (Szérűskert utca 41.) terasz tető felújítása. 1033 Budapest Szérűskert utca.41Az óvodások több időt tudnának tölteni a szabad levegőn, udvaron, ha lenne fedett terasz az óvodában, ami véd a tűző naptól, esőtől.
Óbudai Almáskert Óvoda Csicsergő Tagóvoda udvarának és teraszának felújítása Szérűskert utca41A kisfiam a Csicsergő óvodába jár és nap mint nap szembesülünk az udvar és a teraszt leromlott állapotával. Szeretném, ha a gyerekek szebb környezetben tölthetnék el a napjukat. Sajnos a terasz árnyékolása nem megfelelő, a nyári nagy melegben nem nyújt kellő védelmet a napsütés ellen az ott játszó gyerekeknek.
Terasztető felújításaÓbudai Almáskert Óvoda Csicsergő TagóvodaSzérűskert utca 41Az óvodások több időt tudnának tölteni az udvaron, ha lenne fedett terasz az óvodában ami véd a tűző naptól és a szemerkélő esőtől