A KÖZÖSSÉGI KÖLTSÉGVETÉS 2021 lebonyolítása, szabályai

A 2021-ben rendelkezésre álló összeg 75 millió forint, ami 10 körzetre osztható szét, vagyis körzetenként 7,5 millió forintos fejlesztésre lesz lehetőség.

A tavalyi évhez képest a körzethatárok némiképp módosultak. A 2020-as kampány egyik tanulsága volt a beérkezett javaslatok koncentráltsága a sűrűn lakott kerületrészekben. A javaslatok számának kiegyensúlyozása érdekében változtattuk meg körzethatárokat.

1

Javaslattétel

2021. 02. 01.–03. 15.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőség van online és papíralapú javaslattételre és szavazásra.

2

Szavazás

2021. 04. 01.–05. 17.

A beérkezett javaslatokat az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. szakemberei folyamatosan dolgozzák fel. Szavazási döntés-előkészítésre a következő kritériumoknak megfelelő fejlesztési javaslatok kerülnek:

Az értékhatár alatti összegű javaslatokat az önkormányzat saját hatáskörben megvalósítja, az értékhatárt túllépő javaslatok pedig bekerülnek a hosszú távon megvalósítandó fejlesztések közé.

A szavazásra bocsátott javaslatokat szakértő zsűri bírálja el, és minden körzetben 4 (vagy annál kevesebb) javaslatot bocsát lakossági szavazásra. (Amennyiben az adott körzetre nem érkezett elegendő számú, a kritériumoknak megfelelő javaslat.)

Szavazni – a javaslattételi szakasznál felsoroltak szerint – online és papír alapon is lehet a javaslattételnél megismert módokon.