Közterület-felügyelőkre támadtak az MSZP aktivistái Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Számos lakossági bejelentést követően Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének kiérkező munkatársai elkérték az aktivistáktól a BRFK által kiadott engedélyt a párthirdetést hordozó jármű várakozására és aláírásgyűjtésre. Az intézkedés során kiderült, hogy az engedély nem a HÉV megállónál lévő területre, hanem a Pethe Ferenc tér 3K melletti részére vonatkozott, ezért felszólították az aktivistákat, hogy álljanak át az engedélyben megjelölt helyre. A felszólításnak az az MSZP aktivistái nem tettek eleget.

A felügyelők ezért rendőri segítséget kértek, közben dokumentálni kezdték a szabálytalanul várakozó reklámautót, valamint az engedélyt. Ekkor feltűnt egy 55-60 év körüli férfi, aki ki akarta tépni az iratokat az intézkedő felügyelő jobb kezéből. A felügyelő elkapta a kezét, ekkor az idáig a járműben ülő hölgy is kiszállt, ő is megpróbálta elvenni az iratokat a felügyelőtől.

A dulakodás során a felügyelő pedig egy kezével próbálta távol tartani magától a hadonászó, kapkodó embereket. Egyik pillanatban az ismeretlen férfi megragadta a felügyelő iratokat tartó kezét, aki erre, testi kényszert alkalmazva, ellökte magától a férfit a személyes biztonságának védelme, valamint a további támadás megakadályozása céljából.

Az MSZP aktivistái az intézkedés során végig szidalmazták az eljáró közterület-felügyelőket, valamint kamerával rögzítették a történteket. Az aktivisták közölték, hogy a rendőr felszólítására sem lesznek hajlandónak a meghatározott helyre állni az autóval.

A kerületi rendőrkapitányság járőrei kiérkezésüket követően felszólították az aktivistákat a helyszín gépjárművel történő elhagyására, akik ennek eleget is tettek. Az eset részleteinek tisztázása érdekében mind az intézkedő közterület-felügyelőt, mind pedig a dulakodó aktivistát bevitték a III. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd a jegyzőkönyvek felvételét követően mindenkit elengedtek.

Óbuda-Békásmegyeren az elmúlt évtizedek politikai kampányai során nem volt jellemző ez a kocsmai stílus egyik párt részéről sem. Bús Balázs polgármester elutasítja ezt a fajta magatartást, felszólítja a kerületben politizáló szervezetek és azok aktivistáit a választási- és kampányszabályok betartására, valamint az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló magatartásra.

A történtekről a Közterület-felügyelt is beszámolt oldalán.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság