K+R: kevesebb bosszúság, nagyobb biztonság az iskoláknál

Hírek
Közzétéve:

Mi az a K+R parkoló?

A K+R a hagyományos parkolókkal szemben csak rövid időre vehető igénybe: arra szolgál, hogy az iskolához autóval érkező szülők el tudjanak köszönni a gyermeküktől biztonságosan és a csúcsidőszakokban a szükségesnél tovább nem terhelve a környék forgalmát.  A K+R parkolóba behajtás, várakozás csak az iskolakezdés előtti és az iskola utáni időszakban lehetséges, reggel 7 órától 9 óráig, illetve 15 órától 17 óráig. Egyéb időszakokban tilos a várakozás az érintett területeken.

Hol lesz a kerületben K+R parkoló?

Az első K+R parkoló telepítése a Nagyszombat utca 19. számnál lévő Óbudai Árpád Gimnázium előtt valósul meg. Ezt követően a Fodros Általános Iskolánál alakítunk ki K+R parkoló zónát, majd azoknál az iskoláknál, ahol felmerül az igény a lakosság, illetve a szülők részéről.

A közterület-felügyelet az érintett iskolák környékén jelzőtáblákat fog kihelyezni és az átadást követő napokban felügyelőink segítik majd a forgalmat. Az iskolák tanulói részére tájékoztató szórólapot fogunk adni, hogy a szülőket informáljuk a K+R zóna kialakításáról.

A K+R parkolók kialakításával célunk, hogy a reggeli és délutáni rohanós időszakokban csökkentsük a torlódást az iskolák környékén, így a családok biztonságosan és jobban szervezetten indulhassanak iskolába, munkahelyre, haza. 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság