Kreatívan az Ezüsthegyi Könyvtárral – Relaxálás horgolással, kötéssel

Hírek
Közzétéve:

Életünk több mint egy éve a koronavírus-járvány körül forog, az ezzel kapcsolatos fizikai és mentális terhelés elleni harcot mindannyian más-más megküzdési stratégiával próbáljuk felvenni. Egyik legsikeresebb fegyver a stressz ellen az alkotó tevékenység, hiszen ekkor nem csak maga a folyamat okoz örömöt számunkra, a végeredmény, az alkotás tárgya még hosszú ideig nyújt megelégedettséget.

A Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára két népszerű online tanfolyama is a segítségünkre lehet abban, hogy kézműveskedjünk, és szebbnél szebb tárgyainkkal örömet szerezzünk magunknak vagy a családunknak, a barátainknak.

A horgolás kedvelőinek (vagy azoknak, akik szeretnének megtanulni horgolni) ajánljuk a Horgolda foglalkozásait. A népszerű klub 2019 őszén debütált az Ezüsthegyi Könyvtárban, akkor még személyesen találkozott a horgolás területén több mint húszéves tapasztalattal rendelkező könyvtáros és a horgolás iránt érdeklődők egymással. A jelenlegi helyzet megakadályozza a személyes találkozást, ezért a könyvtár online, videókon keresztül szeretne segíteni a horgolás elsajátításában, és ötletekkel, tippekkel szolgálni a további fejlődés érdekében.

Az eddigi videókból nemcsak olyan praktikus dolgokat sajátíthatunk el, mint egy kendő meghorgolása, hanem olyan különleges dolgokat is készíthetünk, mint például a horgolt álarc, vagy akár horgolhatunk magunknak saját ékszert is. A Horgolda következő, áprilisi száma április 23-án jelenik meg, amelyben szív formájú dekorációk készítését lehet elsajátítani, ami igazán személyes és egyedi ajándék lehet (például a közelgő anyák napjára).

A Horgolda videói elérhetőek: https://platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/horgolda-online/

A legkülönlegesebb dolgok mindig azok, amelyeket a saját kezünkkel készítünk, ezért a horgolás mellett kötőklub is szerveződött az Ezüsthegyi Könyvtárban, ami a járvány miatt sajnos csak egyetlen személyes találkozót élt meg, de a családias hangulatnak és a jól felépített online kötőleckéknek köszönhetően számos követője lett a csoportnak. Kata kötőklubja azoknak a kezdőknek, újrakezdőknek szolgál hasznos információkkal, akik szeretnének megtanulni kötni, mert még nem adódott rá alkalmuk, vagy akik esetleg valaha tanultak ugyan, de már régen nem foglalkoztak kötéssel és szívesen felelevenítenék a technikákat. A kötőklub áprilisi videója április 16-án jelent meg, amelyben a szemek fogyasztását és szaporítását sajátíthatják el a kötés iránt érdeklődők, de a régebbi videókat visszanézve megtanulhatóak az alapok, a lusta kötés, a dupla harisnyakötés, a harisnyakötés vagy a rizskötés is. Elő a kötőtűkkel!

A kötőklub videói elérhetőek itt: https://platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/kata-kotoklubja-/

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Bizottság vizsgálja ki a The Village Lakópark 2016-os engedélyezése körüli szabálytalanságokat

Hírek
Közzétéve:

A HÉV megállók akadálymentesítése

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Idén is meghirdetjük esővízgyűjtő akciónkat