Különleges nosztalgiajármű közlekedik augusztus 6-án a H5-ös HÉV vonalán

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Most vasárnap, augusztus 6-án a kora esti órákban izgalmas HÉV-vel találkozhatnak a H5-ös vonalon – adta hírül a MÁV-HÉV.

Monyó, azaz az MVIII-as motorkocsi húzza majd az 579-es pályaszámú, PXV pótkocsit. Az MVIII-ast 1952-ben gyártották, egyetlen példány létezik belőle a világon, igazi, különleges nosztalgia jármű, ami ráadásul nagyon kényelmes is. A PXV pótkocsi 1955-ben készült a Dunakeszi járműjavítóban, a típusból 2 működőképes példány maradt meg, ez a MÁV-HÉV tulajdona.

Érdemes kipróbálni a járművek üléseit és az izgalmas kialakítású, kényelmesebb beszállást biztosító járműperont. Az MVIII-PXV a múlt héten a H8-on vendégszerepelt, legutóbb MikulásHÉV-ként járt a H5-ön. Szombaton a HÉV születésnap keretében, vasárnap pedig Naplemente Expresszként teljesítenek szolgálatot.

A Naplemente Expressz a Batthyány tér és Szentendre között közlekedik, ám nem áll meg minden állomáson – valódi expressz vonat. Külön jegyet nem kell rá venni, normál díjszabással igénybe vehető. Szálljanak fel, fotózzák, utazzanak vele a naplementében! Figyelem, a férőhelyek száma korlátozott, felszállni érkezési sorrendben lehet! A vasúti érdekességek iránt érdeklődőknek érdemes korábban érkezni a Batthyány térre.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság