Kultúra és közösségépítés – Rab-Kováts Éva kiállítása

Hírek
Közzétéve:

A kiállítás Kelemen Viktória alpolgármester asszony köszöntőjével nyílt meg, melyben hangsúlyozta, az esemény különlegességének mivoltát, hiszen a kultúra és a szociális szféra egyesül ezen a kiállítás megnyitón. A művésznő külön kérésére az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ énekkara szolgáltatta a zenét a megnyitón. A vidám előadásban a művészetek örök témájául szolgáló szerelem, bor, és mulatozás témája kapta a főszerepet, míg az ellátottak által elszavalt verssel az alkotás szépségeire, és örömére fókuszáltak.

Rab-Kováts Éva köszönőbeszédében kiemelte Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatától kapott támogatást, illetve felhívta a közönség figyelmét arra, hogy egy jól működő közösség csak akkor válhat teljessé, ha a rászoruló embertársainkon segítünk, ahogy tudunk. Kiállításának is ez a célja, hiszen az eladott képekből befolyt pénzösszeg felét az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjainak művészeti foglalkozásaira ajánlotta fel.

A kiállítás október 11-ig ingyenesen megtekinthető a Békásmegyeri Közösségi Házban.

Rab-Kováts Éva grafikusművész kiállítása az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ javára

Rab-Kováts Éva nyugdíjazásáig általános iskolai rajztanárként dolgozott, többek közt a III. kerületben, valamint az ORFI Rehabilitációs Osztályának a munkaterápia-vezetője is volt. Érintettsége ezen a területen innen adódik, hiszen itt rengeteg tehetséges mozgássérült fiatallal ismerkedett meg. Célja, hogy a művészetekben tehetséggel megáldott fogyatékkal élő fiatalok eljuthassanak olyan intézményekbe, ahol képességeik fejlesztése mellett egyénre szabott gondozásuk, ellátásuk is biztosított. Szeretné, ha lehetőségek híján nem kényszerülnének életük végéig vegetálásra, hogy értelmes, teljes életet élhessenek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság