Lakásfelújítások, közösségi fodrászat, drogprevenció – Sikeres szociális városrehabilitáció Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

A békásmegyeri szociális városrehabilitációs program megvalósított céljai közé tartozott az itt élők közösségi és rekreációs tevékenységeinek segítése, így az ehhez kapcsolódó közösségi, szabadidő eltöltésére alkalmas rekreációs területek – közterek, közparkok, közterületi játszóterek, szabadtéri közösségi terek, települési zöldterületek – kialakítása, megújítása is.

A projekt további sikeres célkitűzése volt a hátrányos helyzetű lakosság életkörülményeinek, életesélyének és lehetőségeinek növelése, a leromlott városi területek rehabilitációja és az ott élő lakosság felzárkóztatása, valamint 46 önkormányzati lakás felújítása.

Az ÓCSTGYVK a programon belül a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások teljes körű elérhetőségét biztosította a Békásmegyer hegy felőli oldalán élők számára is. A Víziorgona utca 10. szám alatt pedig új Családi Közösségi Tér létrehozásával szolgáltatási palettáját színesítve közösségi fodrászatot és a bűnmegelőzési-drogprevenciós szabadulószobát hozott létre.

Mindezek mellett önkormányzatunk családi tanácsadójának munkatársai a lakásfelújítások kapcsán érintett 41 család mentorálását is vállalták. És természetesen tovább folytatódik a csoportos és közösségi szabadidős programok rendszeres szervezése is.

(A programok a VEKOP 6.2.1-15-2016-00009 kódszámú „Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren” projekten belül valósultak meg.)

Szabadulószoba a Családi Közösségi térben

Bűnmegelőzési és drogprevenciós szabadulószoba

Szociális fodrászat a Családi Közösségi térben

A közösségi fodrászat az igazoltan rászorulókat bejelentkezés után ingyen fogadja

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság