Légizaj méréseket végzünk a kerületben – az érintett lakosok jelentkezését is várjuk

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt időszakban több lakossági megkeresés is érkezett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzathoz, amely a megnövekedett légiforgalom okozta zajra panaszkodott. Az észrevételek nyomán dr. Kiss László polgármester és dr. Bots Dénes jegyző a közlekedési ügyekért felelős helyettes államtitkárral és a légügyi főigazgatóval tárgyalt megoldást keresve.

A tárgyaláson megállapodás született arról, hogy a III. kerületben a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) légizaj mérést fog végezni négy rögzített helyszínen, és arról is, hogy a mérésben való részvételt vállaló lakosok számára kézi légizajmérő eszközt biztosítanak. A mérések elvégzése után a műszerek adatait a KTI fogja kiértékelni, és a kapott eredmények ismeretében lehet a további teendőkről határozni.

Ahhoz, hogy minél átfogóbb képet kaphassunk a kerület légizaj-terheléséről, a lakosok együttműködését, a mérésbe való bekapcsolódását kérjük. A feladatra jelentkezők számára a kézi zajmérőket hozzávetőleg egy hónapra átadjuk, és az eszközzel mért adatok lejegyzését kérjük. A műszer kis méretű, kb. 20×5 cm-es, súlya 25 dkg, rövidtávú, kül- és beltéri mérésekre alkalmas.

Kérjük, hogy akik úgy érzik, a korábbiaknál erősebb légi zajt tapasztalnak lakóhelyükön, vagy szívesen részt vennének a méréssorozatban, jelentkezzenek az önkormányzat ügyfélszolgálatán e-mailen vagy telefonon (ugyfelszolgalat@obuda.hu, 06-1-437-8902), nevük, lakcímük és telefonszámuk megadásával 2023. június 10-ig. Kollégáink felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel, egyeztetik az átvétel helyét is időpontját, megbeszélik a további tudnivalókat.

(Túljelentkezés esetén a mérésben résztvevők kiválasztása során arra fogunk törekedni, hogy a lakóhelyek eloszlása a mérés szempontjából a lehető legoptimálisabb legyen.)

FRISSíTÉS:

A légizaj-mérések nyomán készült vizsgálati jelentések itt megtekinthetők:

vizsgálati jelentés_III kerület_légiközlekedési zaj professzionális méré.._

légiközlekedési zaj mérése a lakosság bevonásával_III kerület_2023_08_21.._

Köszönjük a mérések elvégzésében nyújtott segítségüket!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság