Legutóbb kerületi erdőt tisztítottunk meg – Harc az illegális hulladék kihelyezéssel

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Az illegális hulladékkal szennyezett területek rendbetétele évről-évre folyamatosan jelentős költséget jelent önkormányzatunk számára. Legutóbb a Szent Margit Kórház feletti erdős területen gyűjtöttük össze a szemetet.

Sajnos kerületünkben is folyamatosan problémát okoz az illegális hulladék kihelyezése. A szennyezett területek mentesítése évről évre hatalmas összeget emészt fel.

Az idei évben önkormányzatunk eddig mintegy 13.300 köbméternyi illegális hulladékot szállíttatott el az érintett területekről. Hogy fel tudjuk mérni, milyen jelentős mennyiségről van szó: egy olimpiai uszoda térfogat 3.750 köbméter.

Az illegálisan kihelyezett hulladék elszállítását, a közterületek mentesítését a kerületi városüzemeltetés munkatársai folyamatosan végzik. Legutóbb a Szent Margit Kórház feletti erdős területen gyűjtötték össze az illegálisan kihelyezett hulladékot.

Munkatársaink néhány nap alatt mintegy 28 köbméter szemetet szedtek össze és szállítottak el. Kérésünkre a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a területet.

Óvjuk együtt kerületünk tisztaságát!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság