Lehetőség társasházak részére

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. kezeli – egyebek mellett – a kerületi önkormányzat tulajdonában álló, jellemzően társasházakban lévő lakásokat és helyiségeket. Az intézmény rendszeresen kap megkereséseket a lakóktól különböző társasházi problémákkal kapcsolatban. A kérdések és problémák leggyakrabban a társasház általános működésével, a közös képviselő kötelező feladataival, illetve a társasházak környezetének problémáival kapcsolatosak.

A Vagyonkezelő minden problémára szakmailag megfelelő választ kínál, a nem a társaság hatáskörébe tartozó ügyekben pedig ellátja a lakóközösség képviseletét más önkormányzati szervek eljárásaiban. Az intézmény elsődleges célja, hogy a közösséget érintő probléma a lehető leghamarabb megoldásra kerüljön.

A társasház-kezelési szolgáltatások részét képezik – többek között – a közgyűlések előkészítése és lebonyolítása, a megszületett határozatok végrehajtása és végrehajtatása, illetve a tulajdonosok által közösen igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyintézés. Az egyes ingatlanok átvétele után felmérik a társasház műszaki állapotát és vállalják a karbantartási és felújítási munkálatok megtervezését, azok elvégzésének pályáztatását, illetve a munka műszaki és szakmai felügyeletét.

Átvételkor a házzal kapcsolatos összes irat és nyilvántartás ellenőrizésre kerül, az adatokról rendszeres tájékoztatást kapnak a tulajdonosok és a ház számvizsgáló bizottsága is. A lezárt évekről elszámolás készül, mely közérthető formában hozzáférhető a társasházban élők számára, megkönnyítve ezzel az olykor bonyolult és összetett pénzügyi beszámolót.

Részletesebb információ az Óbudai Vagyonkezelő központi telefonszámán: +36-1 430-3460, vagy az info@ovzrt e-mail címen kérhető.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság