Lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét, az egészségügyi dolgozóknak pedig kötelező lesz az oltás

Hírek
Közzétéve:

Lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét, de a második oltás után teljen el négy hónap. „Időpontot kell kérni, van elég vakcina” – mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Hozzátette, ha valaki előbb szeretné megkapni, az orvosra bízzák, döntse el ő, ki kell-e várni a négy hónapot a második és a harmadik oltás között. Két hét múlva lehet kérni a harmadik oltást először, azaz augusztus elsejétől.

Arról, hogy mi legyen a harmadik oltás, szintén az orvos dönt.

Az egészségügyi dolgozóknak pedig kötelező lesz az oltás. A szakmák közül csak itt lesz kötelező, csak így lehet majd az egészségügyben dolgozni.

Ma nagyobb veszélyben vannak azok, akiket eddig nem oltottak be, mondta. A 65 év felettiek közül 15 százalék még nem vette fel az oltást, őket személyesen fogják felkeresni, amibe a háziorvosokat is bevonják, de nem lesz kötelező az oltás nekik sem, tette hozzá a miniszterelnök. A 16–18 év közöttiek körülbelül 45 százaléka már be van oltva.

Külföldre pedig csak az menjen nyaralni, aki már mindkét oltást megkapta, kérte Orbán Viktor. Két oltás nélkül ugyanis nem biztonságos a külföldi nyaralás, mondta.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság