Leszokást támogató csoportot indítunk – Május 31. a dohányzásmentes világnap

Hírek
Közzétéve:

A dohányfüst több ezer vegyi anyagot tartalmaz, amelyek közül sok rákkeltő, így nemcsak a dohányosok, hanem a passzív dohányosok egészségére is komoly veszélyt jelent. Ez a nap a dohányzásmentes életmód népszerűsítése mellett a leszokás támogatásáról is szól. Szakrendelőnk pszichológusa az érintettek számára leszokást támogató csoportot indít, még lehet jelentkezni!

A dohánytermékekben használat közben közel 4000 vegyület keletkezik, köztük 43 rákkeltő anyagot tartalmaz, és számos, más betegség kockázatát is növelik. A dohányzásmentes világnap alkalmával programokat szerveznek világszerte, hogy felhívják a figyelmünket a dohányzás káros hatásaira és a leszokás támogatásának fontosságára.

A fiatalok dohányzásának megelőzése

A kampányokhoz csatlakozó iskolák, munkahelyi közösségek, civil szervezetek és egészségügyi intézmények rendezvényekkel, előadásokkal és szűrővizsgálatokkal igyekeznek tudatosítani a dohányzás veszélyeit. Mindezek között különleges hangsúlyt kap a fiatalok dohányzásának megelőzése.

És a kiemelt célok között szerepel, hogy információval és támogatással lássák el azokat, akik szeretnének leszokni, és erősítsék a közösségi összefogást a dohányzás visszaszorítása érdekében. Régi tapasztalat, hogy leszokás eredményesebb közösségben, szakember segítsége mellett.

Közösségben könnyebb leszokni

Így örömmel és bizakodóan adunk hírt arról, hogy az Óbudai Egészségfejlesztési Iroda pszichológusa a leszokást támogató csoportot indít júniusban, a Szent Margit Rendelőintézetben (1032 Budapest Vörösvári út 88-96.).

A csoportba a maroti.eszter@obudairendelok.hu e-mail címen tudnak jelentkezni, június 10-ig, a program a jelentkezőkkel előre egyeztetett időpontban történik. Éljenek a lehetőséggel, megéri!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság