Lezárult a Közösségi Költségvetés javaslattételi szakasza – Köszönjük, hogy ennyien írtak nekünk!

Hírek
Közzétéve:

A 2024-es Közösségi Költségvetés javaslattételi szakasza február elsejétől április elsejéig tartott. Köszönjük, hogy megosztották velünk a fejlesztési javaslataikat, és Önök is részt vettek a közös munkában, amelynek során 100 millió forint sorsáról döntünk közösen.

A Közösségi Költségvetés lényege, hogy egy adott városrész vagy város lakói demokratikus alapjogukkal élve, maguk is részt vesznek lakóhelyük formálásában. A folyamat során elmondhatják, milyen fejlesztéseket látnának szívesen környékükön, majd együtt dönthetnek arról, hogy a beérkezett indítványok közül melyiket tartják a legszimpatikusabbnak. Az így kiválasztásra került javaslatok megvalósításáért pedig az önkormányzat szavatol, pénzzel és munkával egyaránt.

Óbuda-Békásmegyer lakói már a kezdetek, 2020 óta nagy lelkesedéssel vetették magukat a Közösségi Költségvetésbe, olyannyira, hogy a helyi részvételi arányok mostanra nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőnek számítanak. Az elmúlt négy évben számos remek kezdeményezésből született sokaknak örömöt jelentő megoldás, és reméljük, ez az idei esztendőben sem lesz másként.

Ami biztos: ebben az évben is rengeteg javaslat érkezett, papíron és online is, a lakossági fórumokon pedig együtt törték a fejüket az itt élők és a szakemberek, hogy olyan ötletek kerüljenek a kalapba, amelyek nem csupán jól hangzanak, de megfelelnek a megvalósíthatósági szempontoknak is, továbbá beleférnek az egy fejlesztésre jutó 10 millió forintos költségkeretbe.

Most, a javaslattételi szakasz lezárását követően elkezdődik a javaslatok feldolgozása és rendszerezése, majd ezt követően a szakmai team összeállítja azoknak az ötleteknek a szűkített listáját, amelyeket a legnagyobb számban javasoltak az itt élők, és amelyek minden követelménynek megfelelnek. Az így kialakult ötletlistára május elsejétől lehet majd szavazni, egy hónapon keresztül.

 

Szavazni – ahogy megszokhatták – online is lesz lehetőség, valamint papíralapon is.

Szavazataikat egy hónapig tudják leadni: május elsejétől június elsejéig.

Nyomtatott szavazólapot az Óbuda újságban találnak majd, valamint kerületszerte a kihelyezett szavazóládák mellett.

 

Köszönjük, hogy ennyien osztották meg velünk gondolataikat, elképzeléseiket és büszkék vagyunk arra, hogy idén is együtt döntünk arról, hol és hogyan legyen Óbuda-Békásmegyer még szebb, még élhetőbb, még fenntarthatóbb.

 

Ne feledjék: a mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság