Lezárult Csillaghegy északkeleti részének forgalomcsillapítása

Hírek
Közzétéve:

Lezárult a forgalomtechnikai tervek kivitelezése Csillaghegy északkeleti részén, a Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca – Királyok útja – Mátyás király út által határolt területen. A tervezés a lakosság aktív bevonásával történt, a kerületi sajtóban közzétett felhívásra az érintett lakók online űrlap segítségével, megoldási javaslatokat adhattak azokra a forgalomtechnikai problémákra vonatkozóan, melyek megnehezítik a mindennapi közlekedést. Ezt követően a tervezők forgalmi méréseket végeztek, felmérték a területek adottságait, a problémásabb részek megvitatására pedig találkozókat szerveztek. Végül a lakossági észrevételeket felhasználva elkészültek az egyes tervváltozatok, és elkezdődhetett a tervek engedélyeztetési folyamata is.

A tervek engedélyeztetése után 2017 októberében indult a kivitelezés. A projekt keretében 22 db forgalomcsillapító küszöb került kialakításra, valamint TEMPO 30-as övezet táblákat helyeztek ki és útburkolati jeleket is festettek. A kivitelezés a kedvező időjárásnak köszönhetően a vártnál gyorsabban zajlott, november végére minden munkával elkészült a kivitelező.

Csillaghegy forgalomcsillapítási folyamatának következő lépése a Papírgyár utca – Rákóczi út – Batthyány út – Álmos utca – Szentendrei út által határolt területre vonatkozó tervek lakossági véleményezése, melyre 2017. december 6-án, 17:30-tól lesz lehetőség a Csillaghegyi Közösségi Házban. Csillaghegy déli övezetében, a Szentendrei út –  Czetz János köz – Attila u. – Mátyás Király út – Királyok útja – Emőd u.  által határolt területen a tervek elkészültek és a lakossági egyeztetés is megtörtént 2017 tavaszán.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság