Logopédiai osztály a Pais Dezső Általános Iskolában

Hírek
Közzétéve:

A 2018 szeptemberében induló első osztályba járó tanulók a szakértői bizottság szakvéleménye szerint kizárólag „beszédfogyatékos” gyerekek, az iskola speciálisan nyelvi zavarral küzdő tanulókkal foglalkozik ebben a programban. A Beszédfogyatékos gyerekeknek egyéni bánásmódra, különös figyelemre van szükségük a sikeres iskolai előmenetelhez. Szakmai szempontok alapján az írást-olvasást Meixner módszerrel tanítják majd nekik. Ez a módszer a legsúlyosabb beszédzavaros kisgyermeknél is sikeres betű- és olvasástanulást eredményezett. Emellett megfelelő időt fordítanak majd a gyakorlásra. A tanmenet megegyezik majd a párhuzamos osztályokéval, így adott esetben zökkenőmentes az átjárhatóság.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján mondható, hogy a kis létszámú (max. 15 fő) logopédiai osztály maximálisan támogatja a nyelvfejlődési zavarral küzdő gyerekek iskolakezdését, tanulási folyamatát.  A létszámból adódóan, azonnali megerősítést, visszajelzést és segítséget kapnak a gyerekek tanítójuktól. A tanulási siker kulcsa a pozitív megerősítés, értékelik a gyerekek önmagukhoz viszonyított fejlődését, mely jó élménnyé teszi számukra az iskolában töltött időt. Családias, közvetlen kapcsolat jellemzi az osztály légkörét.

A gyerekek egységes fejlesztési céljait egyénre szabott módszerekkel valósítják meg. Logopédus, szenzomotoros fejlesztő szakember segíti a munkát, melyet az intézmény, az egész napos iskola keretein belül biztosít az osztályba járó gyerekek számára. A tanítók és a szakemberek szorosan együttműködve dolgoznak, a terápiák alkalmazását a problémacentrikus látásmód és a gyermek fejlődéséről kapott visszajelzések határozzák meg.

Várják a 2018/19-es tanévben induló logopédiai osztályba azokat a gyerekeket, akiknek a Beszédvizsgáló Országos Bizottság a Pais Dezső Általános Iskolát jelöli ki. 

Bővebb információ: www.pais.hu vagy telefonon:  a +36 1 454 0516-os számon.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság