Lomtalanítás a harmadik kerületben: dátumok, részletek, hasznos információk

Hírek
Közzétéve:

Az FKF tájékoztatása a 2021. évi lomtalanításról

A társaság a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méretük miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő tartályokba) gyűjti össze és szállítja el. Idén hagyományos módon végzik a lomtalanítást, de hasznosítják azokat a tapasztalatokat, amelyekre a tavalyi évben, a járványhelyzet miatt alkalmazott gyűjtőpontos rendszer keretében tett szert egyes kerületekben. E tapasztalatokat és a lakosságtól érkezett visszajelzéseket figyelembe véve az idei évtől a veszélyes hulladék leadására – a megváltozott jogi környezetre is tekintettel – a budapesti hulladékudvarok biztosítanak lehetőséget egész évben.

A korábbinál lényegesen korszerűbb, környezettudatosabb megoldásnak számos előnye van:

  • az egészségünket is veszélyeztető hulladékféleségek a lomtalanításra várakozás, tárolás nélkül, egész évben, tetszőleges időpontban szabályosan leadhatók
  • környezettudatos, biztonságos lehetőséget kínálnak a hulladékudvarok a veszélyes anyagok leadására és tárolására
  • egyéb – külön gyűjtött – hulladékfélék is leadhatók
  • a közterületek, utcák tiszták maradnak, elkerülhető a szennyeződés
  • az FKF alvállalkozók helyett saját infrastruktúrájával és hozzáértő szakembereivel végzi a veszélyes hulladékok átvételét
  • a jól megközelíthető, fix átvevőhelyeken szakképzett személyzet áll a lakosok rendelkezésére

A lomokat azonban, az előző évek gyakorlatával megegyező módon, kizárólag a kihelyezést követő napon szállítja el a társaság az ingatlanok elől. A lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról az FKF értesítő útján előzetesen, írásban tájékoztatja az érintett lakosságot.

A lomok kikészítési időszakai

Felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy az itt jelzett lomkikészítési időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum. Az egyes ingatlanokra vonatkozó lomkikészítés pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből, valamint az alábbi táblázatból megnyitható térképről tájékozódhatnak. 

A lomtalanítási időpontokat az FKF a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve határozta meg, a munkaszüneti napok figyelembevételével. Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon, kizárólag a kihelyezést követő napon végzi az FKF. 

Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében arra kérik a lakosságot, hogy csak a hivatalos tájékoztató levelükben, valamint a kerületi térképben a címükre vonatkozó napon, 18 óra után készítsék ki a lomokat. Figyelem! A nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül.

A pontos részleteket ITT OLVASHATJÁK EL.

A harmadik kerületi lomtalanítási körzetek.

 

 

 

A lomkikészítés napja
1. körzet: július 14., szerda
2. körzet: július 15., csütörtök
3. körzet: július 18., vasárnap
4. körzet: július 19., hétfő
5. körzet: július 20., kedd
6. körzet: július 21., szerda
7. körzet: július 22., csütörtök
8. körzet: július 23., péntek
9. körzet: július 25., vasárnap
10. körzet: július 26., hétfő
11. körzet: július 27., kedd

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság