Ma gyújtjuk meg a második adventi gyertyát

Hírek
Közzétéve:

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”

Márai Sándor gondolatai gyönyörűen kifejezik, amelyet mindannyian érzünk: a ráhangolódás a karácsonyi ünnepkör szép heteire és a várakozás misztériuma szintén részei az ünneplésnek, nélkülük nem lehet teljes. Ma az advent, azaz a várakozás ünnepének második vasárnapján gyújtjuk meg a második gyertyát az adventi koszorún.

A négy gyertya advent négy hetét és azontúl négy fogalmat jelképez: az első a hit, a második a remény, a harmadik az öröm, és a negyedik a szeretet szimbóluma. A második égő adventi gyertya, az egyházi tradíció szerint, tehát a remény gyertyája, amely a zsidó népet jelképezi, amelynek tagjai évezredeken keresztül várták a messiást.

Hagyományainkhoz híven nem csak otthonainkban, családi körben, hanem az óbudai Fő téren is fellobban a gyertya lángja advent négy vasárnapján, hogy együtt örülhessünk az ünnep eljövetelének. December tizedikén az adventi koszorún a második gyertyát gyújtjuk meg. Tartsanak velünk ma 17 óra 40 perckor, a második adventi gyertyagyújtáson, hiszen együtt érték az ünnep!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság