A Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést adományozták Dr. Kutor Lászlónak, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Informatikai Rendszerek Intézete egyetemi docensének kimagasló színvonalú, eredményes oktató és kutatómunkájának elismeréseként, a fogyatékkal élő fiatalok informatika oktatásának megszervezéséért.

Kutor László 1974 óta dolgozik az Óbudai Egyetem jogelőd intézményében, 2008 óta főiskolai tanár, 2010-től egyetemi docens, a mobil informatika szakirány vezetője. Kutatási területei a mobil informatika, intelligens és automatikus azonosító rendszerek, életvitelt segítő rendszerek, fogyatékkal élők informatikai támogatása és informatika-történet.
A Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán végezett villamos üzemmérnökként, majd az ELTE-n pszichológus diplomát szerzett, melyből 1987-ben doktorált. A Pannon Egyetemen szerzett 2007-ben doktori címet műszaki tudományokból informatika tudományágban.
Tanácsadóként tevékenykedett a SOTE Neurológiai Klinikán, az ELTE Személyiség és Klinikai Pszichológiai Tanszéken, az OptoMednél (USA), a MedAirnél (USA). Részt vett a közelmúltban bemutatott a 4D Anatomy nevű anatómiai szimulátor kifejlesztésében, mely az emberi testet eddig nem látott részletességgel mutatja be négy dimenzióban. A találmány iránt a legnevesebb amerikai orvosi egyetemek is érdeklődnek.