A magyar festészet napja Óbudán – Tárlatvezetés babakocsisoknak és kerekesszékkel közlekedőknek

Hírek
Közzétéve:

„Minden kép, amelyet érzéssel festettek, a festő arcképe, nem a modellé.” Oscar Wilde szavainak igazsága a harmincadik évfordulóját ünneplő T-Art Alapítvány alkotóira is igazak. Az alapítvány célja többek között egy óbudai kortárs képzőművészeti gyűjtemény alapjainak megteremtése. E szép kötelességükhöz híven idén a magyar festészet napja alkalmából két helyszínen is bemutatkoznak friss alkotásaikkal.

A San Marco Galériában – amelynek az Óbudai Kulturális Központ (1032 San Marco utca 81.) ad otthont – a „T-Art 30” hívószó ihlette aktuális, legutóbb készült munkákat láthatjuk november 6-ig.

Az Esernyős Galériában (1033 Fő tér 2.) az alapítvány gyűjteményéből válogattak a szervezők. A kiállítást november 12-ig tekinthetjük meg, október 22-én pedig három időpontban tárlatvezetéssel is várják az érdeklődőket:

10 órakor babakocsis tárlatvezetés kismamáknak Tenk Dórával, a T-Art Alapítvány kurátorával,

14 órakor tárlatvezetés fogyatékkal élők számára szintén Tenk Dórával,

18 órakor szakmai tárlatvezetés Garami Gréta művészettörténésszel.

Kérjük a résztvevőket, hogy az érvényben lévő egészségügyi előírások maximális betartása mellett látogassák a rendezvényeket. Az egész arcot eltakaró maszk viselésével, fertőtlenítő kézmosással és a védőtávolság betartásával járuljunk hozzá a járvány terjedésének megfékezéséhez. Intézményeink a lehetőségeikhez képest biztosítják a szükséges eszközöket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság