Május 12. az ápolók nemzetközi napja – Köszöntjük őket, köszönjük a munkájukat!

Hírek
Közzétéve:

Nem hangsúlyozhatjuk elégszer, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért különleges tisztelettel tartozunk. Azoknak a helytállásáért, akik a növekvő terhek és csökkenő megbecsülés ellenére sem hagyják el hivatásukat. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat minden évben elismerésekkel fejezi ki háláját a kerületi egészségügyi ellátásban kiemelkedő teljesítményt nyújtók elhivatottságáért.

„A sikerem titka abban rejlik, hogy soha nem adtam fel semmit, és nem kerestem a kifogásokat.”

Így fogalmazott a korszerű ápolás és a modern nővérképzés megteremtője, Florence Nightingale. Születésnapját, május 12-ét a világ legtöbb országában az ápolók napjaként tartjuk számon.

Florence Nightingale valóban sohasem adott fel semmit és sohasem kereste a kifogásokat, a tizenkilencedik században élt és dolgozott fáradhatatlanul. Mindaz, amit az ápolói hivatásról vallott, semmit sem vesztettek érvényéből, és ahogyan ő maga küzdött az a krími háború csatamezőin megsebesült katonák méltó és szakszerű ápolásáért, mai követői éppúgy küzdelembe indulnak nap nap után.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat szintén fontosnak tartja, hogy kifejezzük megbecsülésünket az egészségügyi hivatásban dolgozók munkája iránt. Így minden évben Semmelweis-napon köszönjük meg egész kerületünk nevében áldozatos helytállásukat, és elismeréssel jutalmazzuk a legkiválóbbakat.

Semmelweis Ignác Fülöp születésnapján adjuk át a polgármesteri dicséretek és a jubileumi elismerések mellett a Prof. Dr. Pintér Endre-díjat, amely a kerület lakosságának egészsége érdekében gyógyító-ápoló munkával, a rehabilitáció vagy a betegségmegelőzés terén kifejtett tevékenységgel, az egészségügyben kifejtett szervező munkával elért kiemelkedő teljesítményért adományozható.

Ma az ápolónőket, ápolókat és egészségügyi szakdolgozókat köszöntjük. Köszönjük a munkájukat!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság