Már csak egy hétig lehet javaslatokat küldeni a Közösségi Költségvetés 2024-es kampányában

Hírek
Közzétéve:

Április elsején zárul az idén immáron ötödik alkalommal kiírt Közösségi Költségvetés javaslattételi szakasza. Köszönjük az eddig beküldött ötleteket, és az utolsó héten is arra bíztatjuk Önöket: osszák meg velünk, milyen fejlesztésektől lenne lakóhelyük szebb, élhetőbb, fenntarthatóbb.

Bizonyított tény, hogy az emberek jobban a magukénak érzik azokat a fejlesztéseket, amelyek felvetéséhez, kidolgozásához nekik is közük van. Ezért is tekinthetjük annyira jelentős lépésnek a várostervezésben a Közösségi Költségvetés intézményének megjelenését, amely program magyarországi bevezetésének egyik úttörője éppen Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat volt. Az elmúlt négy esztendőben számos jobbnál jobb ötlet került megvalósításra az itt lakók részvételével: a közlekedési gócpontok biztonságosabbá tétele, a zöldfelületek rendbetétele és növelése, a bölcsődék és óvoda műszaki állapotának javítása mind remek példái az intézményrendszer és a magánemberek együttműködésének.

Idén február eleje óta érkeznek folyamatosan papíralapon és online is a III. kerület megszépítésére vonatkozó elképzelések. Ezen felül az elmúlt két hónapban a kerület lakói összesen hat lakossági fórumon találkozhattak a megvalósításban részt vevő szakemberekkel, és ezeken a találkozókon is jó néhány olyan igény fogalmazódott meg, amelyek a széles publikum érdeklődésére is számot tarthatnak majd a Közösségi Költségvetés május 1-től június 1-ig tartó szavazásán. A legnépszerűbb ötletek egyenként 10 millió forintot „nyerhetnek”, a 10 körzetben tehát 2024-ben is 100 millió forintos keretösszeg kerül szétosztásra.

Érdemes tehát gondolkozni, ötletelni, összebeszélni a szomszédokkal és beküldeni az ötleteket, hiszen ne feledjük: a mi otthonunk, a mi döntésünk. Várjuk javaslataikat a hátralévő egy hétben is!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság