Már csak egy hétig lehet szavazni a Közösségi Költségvetés 2024-es kampányára

Hírek
Közzétéve:

Tízszer három, vagyis összesen 30 téma verseng idén azért a 100 millió forintért, amelyet a Közösségi Költségvetés keretében fordít majd Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kerület fejlesztésére. Legyen szó zöldterületi, vagy játszótérfejlesztésről, esőkert, fedett biciklitároló, közösségi sószoba, netán kutyaillemhelyek kialakításáról, minden ötletben közös, hogy az itt élőktől származik és az a célja, hogy Óbuda-Békásmegyer még szebb, még élhetőbb hely legyen.

Az elmúlt négy évben, amióta a Közösségi Költségvetés programja – az országban az elsők között – megjelent a harmadik kerületben, rengeteg dolog megerősítést nyert az itt élőkkel kapcsolatban. Egyfelől, a helyiek igénylik azt, hogy működtethessék a demokratikus intézményrendszert, és azon keresztül hatással lehessenek a saját életkörülményeikre, másfelől pedig kifejezetten fontos nekik, hogy lakókörnyezetük praktikusabb, csinosabb, modernebb legyen. A programnak ráadásul, nevéhez méltóan, igazi közösségépítő, -formáló hatása van: gyakran tapasztalhattuk az évek során, hogy hogyan válnak szomszédokból barátokká egész családok egy-egy javaslat kitalálása, kidolgozása, vagy sikerre vitele kapcsán.

A Közösségi Költségvetés során az első fázis mindig az ötletek begyűjtése, feldolgozása, rendszerezése, ezt követi a megvalósíthatóság vizsgálata egy szakmai csapat segítségével, a folyamat végén pedig az így kialakult, körzetenként három javaslatra szűkített listára szavazhatnak a leginkább érintettek: Óbuda-Békásmegyer lakói.

Ahogy azt megszokhattuk, idén is rengeteg jó ötlet érkezett az Önkormányzathoz, és a szavazás első heteiben sem lankadt a lelkesedés: – az Óbuda újságban megjelent, illetve a szavazóládák mellett megtalálható szavazólapok révén – papíralapon és online is sorozatban érkeznek a voksok a legszimpatikusabbnak ítélt elképzelésekre. S ha valaki csak most kapna észbe, vagy eddig még nem talált volna időt a szavazásra, az sincs elkésve, június 1-ig várjuk a további szavazatokat!

A szavazás menete:

Szavazni május 1. és június 1. között van lehetőség.

A szavazataikat ebben az évben is leadhatják online és papíralapon is.

Online az obuda.hu/kozossegikoltsegvetes oldalon.

Papíron a kerületszerte kihelyezett szavazóládákban:

  • az Esernyős kávézóban,
  • Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portáján és ügyfélszolgálati irodájában,
  • az ÓSZSZI idősklubjaiban,
  • az óbudai óvodákban,
  • óbudai bölcsődékben.

Postai úton is várjuk szavazataikat:

Levélcím: Polgármesteri Hivatal, 1033 Budapest, Fő tér 3. A borítékra, kérjük, írják rá: Közösségi Költségvetés 2024.

Köszönjük, hogy idén is együtt döntünk arról, hol és hogyan legyen Óbuda-Békásmegyer szebb, élhetőbb, fenntarthatóbb.

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság