Már lehet a harmadik oltás felvételére időpontot foglalni

Hírek
Közzétéve:

A SARS CoV-2 vírusnak folyamatosan újabb és újabb variánsai jelennek meg, amelyek amellett, hogy a fertőzőképességet, a betegség lefolyását befolyásolják, hatással vannak a vakcinák hatékonyságára is.

A hazai immunológiával, infektológiával és vakcionológiával foglalkozó szakmai szervezetekkel, szakemberekkel egyeztetve, felkészülve az esetleges negyedik járványhullámra a magyarországi Covid19 oltási program folytatására vonatkozó Kormány által hozott döntés alapján lehetővé válik a térítésmentes booster oltás az alapimmunizáltak közül azok részére, akik ezzel élni kívánnak.

A harmadik oltás elsősorban a sérülékeny, a Covid19 megbetegedés szempontjából kockázati csoportok részére, idősek, krónikus betegségben szenvedők, elhízottak, immunszupprimált személyek számára megfontolandó.

A booster oltásra többek között az alábbiak figyelembevételével hozható meg a döntés:

  • az alapimmunizálás befejezése és a booster oltás között minimum 4-6 hónap időintervallumot szükséges tartani,
  • a booster oltás alkalmazásáról az oltóorvos dönt, szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal,
  • az egészségügyi szakmai kollégium kidolgozta az oltóanyagok felhasználásának lehetőségét is, hogy melyik vakcinával lehet a harmadik oltást elvégezni.

A harmadik oltások beadásában Budapesten 5 intézmény vesz részt:

DPC (Dél-pesti Centrumkórház), ÉKC (Észak – Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő), SOTE (Semmelweis Egyetem Klinikai Központ), Honvéd Kórház és Szent Imre Kórház.

A harmadik oltás felvételére időpontot online 2021. augusztus elsejétől a www.eeszt.gov.hu honlapon keresztül lehet foglalni.

 

oltás

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság