Március 27-én startol a „Millió lépés az iskoládért” program

Hírek
Közzétéve:

Az Aktív Magyarország Program támogatásával idén a „Millió lépés az iskoládért” kihívással szeretnénk a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni. A támogatásnak köszönhetően 100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot.

A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.

Továbbra is nagyon sokat tehet az önök önkormányzata is!

Mivel közös felelősségünk a gyermekek egészséges életmódra nevelése, és a 100 millió forint nem elegendő minden, a játékban részt vevő iskola támogatására, arra buzdítják az önkormányzatokat, hogy a közigazgatási területükön lévő iskolák részvételét ösztönözzék a Millió lépés az iskoládért című programban. Eddig több önkormányzattal megállapodott az Aktív Magyarországért Program, hogy népszerűsítik a kampányt, és 300 000 forint sportszertámogatást biztosítanak a területükön lévő valamennyi iskolának, amely legalább ötször teljesíti az Országos Kékkör távját.

A programban való részvétellel a kihívást támogató önkormányzatok bemutathatják, mennyire fontos számukra az aktív életmód és a jövő generáció egészségének megőrzése, továbbá a támogató településeket a milliolepes.hu honlapon is megjelenítik a szervezők. Amennyiben önkormányzatával támogatóként szívesen csatlakozik a programhoz, kérjük, jelezze az alábbi elérhetőségen: milliolepes@trapilap.hu

A programhoz eddig csatlakozott Budapest Főváros X. kerület Kőbánya, Dabas, Szolnok, Kaposvár, Szentgotthárd, Etyek, Keszthely, Zalaegerszeg, Sárvár, Vác, Veszprém, Pétervására, Abaliget, Aranyosapáti, Bükkszentkereszt, Budapest Főváros XXI. kerület Csepel, Karcag, Zirc, Bükkbárány, Gödöllő, Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidék, és Várpalota önkormányzata.

Az ismertetőt INNEN töltheti le, a térképet pedig ITT találja.

 

Bővebb információ: www.milliolepes.hu

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság