Március 6-án Kaszásdűlőn rendeznek lakossági fórumot a Közösségi Költségvetés 2024 kapcsán

Hírek
Közzétéve:

Javában érkeznek a javaslatok a Közösségi Költségvetés 2024 kampányában. Ha valaki hezitálna még, hogyan tálalja elképzeléseit, annak azt javasoljuk: jöjjön el a témában szervezett workshopra, ahol a szakemberekkel konzultálva van lehetőség a javaslattételre.

 

Mint közismert, a Közösségi Költségvetés kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy egy adott közigazgatási terület lakói hatást gyakoroljanak közvetlen környezetük fejlődésére, ráadásképpen pedig aktivitásukkal kifejezzék a demokratikus alapműködés iránti elkötelezettségüket. A III. kerületben – úttörő módon – egészen 2020 óta működő kezdeményezés keretein belül a helyiek ötletei révén már eddig is rengeteg hasznos fejlesztés történt, s most lehetőség van továbbiak megvalósítására is.

Óvodai munkáktól területfejlesztésen át akár egy sószoba kialakításáig terjedhet a Közösségi Költségvetés hatásköre, a lényeg, hogy az ötlet hasznot hajtson a közösségnek, megfelelően legyen megfogalmazva, illetve, beleférjen a körzetenként 10 millió forintos (összesen tehát 10 körzetben 100 millió forintnyi) költségkeretbe.

Abban, hogy egy elképzelés mindezen feltételeknek megfeleljen, nagy segítséget nyújthatnak az Önkormányzat által, a témában szervezett lakossági fórumok, ahol a „laikusok” a szakemberekkel személyesen konzultálva tudják formába önteni, szerintük miképpen válhatna még élhetőbbé Óbuda-Békásmegyer. Az eddigi workshopok látogatottsága és nagyszerű hangulata alapján bátran állíthatjuk, a kerület lakói idén sem veszítettek aktivitásukból, ráadásul ezeken az esteken nem csupán egymás szempontjainak megismerésére kínálkozik kiváló lehetőség, de a Transparency International Magyarország által külön erre a célra fejlesztett oktató kártyajáték segítségével áttekinthetőek a Közösségi Költségvetés legfontosabb mérföldkövei és metódusai is.

Az idei Közösségi Költségvetés következő workshopjára március 6-án, 17:00-19:00 között kerül sor, a 3KKaszásdűlői Kulturális Központban (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.)

 

Ha valaki mégis lemaradna, annak jelezzük: a Közösségi Költségvetés 2024 utolsó lakossági fórumát másnap, március 7-én, csütörtökön rendezik, az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco u. 81.), szintén 17:00-19:00 között.

 

Várjuk Önöket, jöjjenek, gondolkozzunk együtt!

 

Bővebb információt az https://obuda.hu/kozossegikoltsegvetes/ oldalon találhatnak.

 

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság