Márciusban indul a zöldhulladék járatszerű begyűjtése

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Idén március 4-én kezdi meg a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) a zöldhulladék járatszerű begyűjtését. A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

A harmadik kerületben a zöldhulladékot hetente egyszer, hétfőnként szállítják el. Kérjük, hogy zöldhulladékot hétfőnként, legkésőbb reggel 5 óráig, az FKF járműveivel megközelíthető, jól látható helyre helyezze ki az ingatlana elé.

Fontos tudnivalók a szolgáltatásról:

  • A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
  • Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítják el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.
  • A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem szállítják el.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használja fel.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.
  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben az FKF munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, építési törmeléket, földet, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig helyezze ki az ingatlan elé.
  • A zsákokat minden esetben jól látható, az FKF járműveivel megközelíthető helyre helyezze ki.

További részleteket és információt a zöldhulladék begyűjtéséről az FKF honlapján olvashatnak.

Évről évre rendszeresen megszervezzük térítésmentes zöldzsák akciónkat, amely keretében ingyenesen igényelhetnek a harmadik kerületi lakosok zöldhulladékgyűjtő-zsákot. 2024. február 21-én és 22-én közel 40 ezer zöldzsákot osztottunk ki idei akciónk keretében.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság