Masszi Bálint: Szabó Erzsébet feltalált levelei, 1938. – Bemutattuk az Óbudai Anziksz novellapályázatának nyerteseit

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Anziksz legutóbbi lapszámának bemutatóján Kemény György képzőművésszel beszélgettünk, és megismerhettük kerületi kulturális magazinunk novellapályázatának három díjnyertes szerzőjét.

Óbuda–Budapest 150 címmel nyílt irodalmi pályázatot hirdetett az Óbudai Anziksz szerkesztősége. Óbuda régmúltjáról vártak novellákat a szerzők tollából.

Hármas szerelmi dráma Óbudán

A pályázóknak három óbudai történet egyikét – egy-egy korabeli újságban megjelent tudósítás alapján – kellett feldolgozniuk szépirodalmi szövegben. Egy rendhagyó szerelmi háromszög drámája, egy rejtélyes gyilkosság története és az óbudai asztaltársaságok históriája volt a választható témák között.

A beérkezett pályaműveket négyfős zsűri bírálta el, amelynek tagjai: Péntek Orsolya író, képzőművész, az Óbudai Anziksz szerkesztője, Mészáros Sándor, a Kalligram kiadó vezetője, Fehér Renátó költő-író és Kemény Vagyim, az Óbudai Anziksz főszerkesztője volt.

Feltalált levelek 1938-ból

Az Óbuda–Budapest 150 novellapályázat nyertesei:

Első helyezett Masszi Bálint: Szabó Erzsébet feltalált levelei, 1938.

Második helyezett Agóts Mátyás: Krumplibogár

Harmadik helyezett Bajnai Zsolt: Nem lesz sitt

Az első helyezett szerző, Masszi Bálint Szabó Erzsébet feltalált levelei, 1938. című novelláját az Óbudai Anziksz legutóbbi lapszámában már olvashatjuk is. A levélnovella képzeletbeli keletkezéséről: „Az alábbi levelekre, gondosan lehegesztett süteményesdobozban a falba rejtve, egy óbudai házsor bontásakor találtak rá a munkások.”

Beszélgetés a címlap alkotójával

A további nyertes írásokat a kulturális magazin következő lapszámaiban közli. A díjazottakat a legutóbbi Óbudai Anziksz bemutatóján ünnepélyes keretek között köszöntöttük.

Az esten vendégünk, beszélgetőpartnerünk volt Kemény György képzőművész is. Az Anziksz legutóbbi címlapján láthatjuk a tervezőgrafikus egy művét, és a lapszámban interjút is olvashatunk vele, többek között a nyolcvanas évek izgalmas időszakáról.

 

Minden pályázónak köszönjük a munkáját, a nyertes művek szerzőinek szívből gratulálunk!

Fotók: B. Nagy Éva és Zumpf András

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság