Mától újra az első ajtón is fel lehet szállni a buszokra, a trolibuszokra és a hannoveri villamosokra

Hírek
Közzétéve:

A BKK kéri az utasokat, hogy amennyiben az adott járat kihasználtsága engedi, továbbra is ügyeljenek utazás közben a védőtávolság betartására, és a járművezetők védelme érdekében – ha van rá mód – a vezetőfülkétől minél távolabb foglaljanak helyet.

Az első ajtós felszállási rend bevezetésével a BKK elsődleges célja az utazási feltételek betartatása és a társaság jogos bevételeinek biztosítása. Az első ajtós felszállási rendben közlekedő járatok listája megtalálható a BKK honlapján.

A járművezetők egészségének védelme érdekében előreláthatólag június közepéig továbbra sem lehet tőlük a felszálláskor vonaljegyet venni. A jegy-, bérletvásárlás legbiztonságosabb módja jelenleg a Közlekedési mobiljegy alkalmazás, melynek segítségével akár otthonról, a fotelban ülve is megvásárolható számos népszerű bérlet- és napijegy típus.

Emellett a rendszeresen fertőtlenített bérlet- és jegyautomata használatát javasolják, vagy a BKK-ügyfélközpontok, jegypénztárak felkeresését. Vonaljegyet és 10 darabos gyűjtőjegyet a viszonteladó partnereknél is lehet vásárolni.

Az autóbuszok és a trolik első üléssorát várhatóan június közepéig még nem lehet használni, ezért a BKK kéri, hogy lehetőség szerint a hátrébb lévő ülések egyikén foglaljon mindenki helyet. Ezzel a lépéssel továbbra is a Budapestet mozgásban tartó járművezetők megbetegedésének az esélyét minimalizálják.

A járatok továbbra is a lehető legsűrűbben, a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek, a reggeli csúcsidő sűrű követési rendjét délelőtt 9 óráig, a délutáni csúcsét pedig egészen kora estig biztosítják.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság