Megemlékezés Göncz Árpád születésének 100. évfordulóján

Hírek
Közzétéve:

Göncz Árpád, a III. Magyar Köztársaság első elnöke, író, műfordító február 10-én lenne 100 éves.

A Göncz Árpád Alapítvány, együttműködve a csatlakozó intézményekkel, önkormányzatokkal – köztük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal is – széles körben emlékezik meg névadója életéről, munkásságáról.

Az évfordulóra a Magyar Posta emlékbélyeget ad ki, a fővárosban szabadtéri életút-kiállítás nyílik, szobrainál megemlékezéseket tartanak, koncertek, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések, felolvasóestek sora eleveníti fel majd Göncz Árpád emlékét.

Göncz Árpád élete ezer szállal kötődött kerületünkhöz, családjával több mint 40 évig élt a Bécsi út 88. alatti házban, feleségével, Göntér Zsuzsannával az Óbudai temetőben nyugszanak.

Az évforduló alkalmából kerületünk február 9-én megemlékezést tart Göncz Árpád mellszobránál, ahol dr. Gulyás András, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumi elnöke és dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere mond beszédet, valamint Galkó Balázs színművésztől hallgathatnak meg verset a jelenlévők. Ezt követően a volt államfő Bécsi úti otthonában ünnepélyesen megnyitjuk a Göncz Árpád Emlékhelyet.

A megemlékezés időpontja: 2022. február 9., 11.00 óra

Helyszín: Göncz Árpád-mellszobor, Óbudai Egyetem park és Göncz Árpád Emlékhely (Bécsi út 88.).

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A megemlékezésen részt vevők egy szál virág elhelyezésével fejezhetik ki Göncz Árpád iránti tiszteletüket.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság