Megemlékezések az elhurcolt és kitelepített magyarországi németek tiszteletére

Hírek
Közzétéve:

Január 19. a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja. 1946-ban ezen a napon hagyta el Magyarországot a német lakosokat szállító első vonatszerelvény. Az emléknap tisztelettel adózik mindazok emléke előtt, akiket a második világháború után a kollektív bűnösség igaztalan vádja és elve alapján üldöztek és hurcoltak el otthonaikból. Az évforduló alkalmából Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Braunhaxler Egyesület közösen tart megemlékezéseket Belső-Óbudán és Békásmegyeren.

2019. január 20-án 11:00 órától az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánián tartanak szentmisét az ártatlan civil áldozatok emlékére Ötvös Csilla, a Magyar Állami Operaház magánénekesének és a Braunhaxler Dalkör közreműködésével. Ezt követően 12:30-tól a Fő téren, a városháza falán lévő emléktáblánál kerül sor megemlékezésre, ahol beszédet mond Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

A második alkalomra január 27-én kerül sor a Békásmegyeri Szent József Templomban. Az emlékezőket szeretettel várják a 9:30-kor kezdődő szentmisére és az azt követő megemlékezésre a templom falán elhelyezett emléktáblánál, ahol beszédet mond Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság