Megjelent az Óbudai Anziksz negyedik száma

Hírek
Közzétéve:

2016_02_II évfolyam 2. számÓbuda Napjára megjelent a kerület kulturális magazinja az Óbudai Anziksz legújabb száma. A tavaszi kiadás címlapján egy izgalmas graffiti fotója látható.  A képet és a témával foglalkozó cikket is Dr. Zumpf András készítette, aki évek óta fotózza az óbudai graffitik folyton változó képeit, és már-már szociográfiai alapossággal dokumentálja a festékszórók magyar mestereinek óbudai munkásságát.

Dr. Pintér Endre a Margit kórház lokálpatrióta főorvosa, aki születése napjától, tehát 1927. július 13-a óta óbudai, egy izgalmas interjúban mesél eseményekben gazdag életéről. Emlékei mentén megelevenedik a huszadik századi történelem.

Merényi Judit az Óbudai Társaskör megszületéséről beszél, Zsidi Paula az Aquincumi Múzeum és a régészet izgalmas világába kalauzolja el az olvasókat.

A lap irodalmi kínálatában a már állandó szerzőnek számító Zeke Gyula és Gyimesi László írásai mellett Tass Bálint egy Krúdy Gyula szellemét felidéző írásával mutatkozik be az Anziksz olvasóinak.

A tavaszi Anziksz ajánl túrát, kávémérést, mangalica csemegéket és a kerületben élők számára fillérekért elérhető kerékpárkölcsönzőt is. Szó esik a lapszámban második generációs antikváriusról, izgalmas könyvekről, klasszikus zenéről, óbudai és egyetemes értékekről, amire a kerületben és azon kívül is büszkék lehetünk.

Az Anziksz cikkeit elolvashatja interneten is a www.obudaianziksz.hu oldalon, illetve kövesse a lap Facebook oldalát is.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság