Megjelent az önkormányzat szociális kiadványa: Óbuda, a gondoskodó város

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat célja folyamatosan kapcsolatot tartani a kerületi lakosokkal, és a helyi szinten elérhető szolgáltatásokról, intézményekről naprakész tájékoztatást nyújtani. Az ‘Óbudai információs füzetek’ sorozatban a most megjelent kiadvány a szociális, egészségügyi és gyermekjóléti szolgáltatásokról ad áttekintést. A füzetben az érdeklődő olvashat az egészségügyi ellátással és egészségmegőrzéssel kapcsolatos önkormányzati fenntartású intézmények mellett a fővárosi, állami és civil fenntartású gyermekvédelmi, speciális oktatási-nevelési intézményekről, valamint az idős ellátásban szerepet vállaló otthonokról is. A nehéz életállapotokra részmegoldást jelentő pénzbeli szociális ellátások mellett azt is megtudhatják, hogy a kritikus társadalmi veszélyekre milyen keretek között keresik az adott ügyekben érintett szakemberek és intézmények a közös megoldást. A kiadvány összeállításából kirajzolódik az önkormányzat egészségmegőrzés és prevenció terén vallott értékrendje, amely a különböző szűrőprogramokban, illetve a testmozgást ösztöntő beruházásaiban mutatkozik meg.

A szerkesztés során az önkormányzat nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a kiadvány felhasználó-központú, jól áttekinthető, egységesen szerkesztett legyen, így nyújtva segítséget ahhoz, hogy az érdeklődő a számára szükséges adatokat, információkat könnyen és gyorsan megtalálja.

A kiadvány előszavában Bús Balázs polgármester a szolgáltatások színvonalával kapcsolatban azt is megosztja, hogy a lakossági elvárásoknak csak hatékony együttműködések révén lehet eleget tenni. „Szerencsére a civil és egyházi szervezetek komoly részt vállalnak az igények kielégítésében” – teszi hozzá.

A kiadvány letölthető innen, illetve elérhető a kerületi óvodákban, bölcsődékben, a Szent Margit Rendelőintézet szakrendelőiben, valamint a kulturális intézményekben is.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság