Megkezdődik a nagyátmérőjű vízvezetékek tavaszi tisztítása – a Fővárosi Vízművek közleménye

Hírek
Közzétéve:

A vízhálózat tisztítása hosszú távon biztosítja a kerület lakosainak és intézményeinek a biztonságos, zavartalan szolgáltatást és a folyamatosan jó minőségű ivóvizet. A munkálatok miatt, az észak-budai főnyomóvezeték öblítésekor február 27. és március 15. között a kerületben helyenként vízhiányra, víznyomáscsökkenésre kell majd számítani.

A Fővárosi Vízművek hamarosan megkezdi a nagyátmérőjű vezetékek tavaszi öblítését. A program célja, hogy a csövek egész évben megbízhatóan és kiváló minőségben szállítsák az ivóvizet az otthonokba. A program első szakaszában a budai oldal ivóvízellátásában meghatározó szerepet betöltő észak-budai főnyomóvezeték öblítését végzik  2023. február 27. és március 15. között.

A munkálatok egy szakasza csak a cső teljes víztelenítése mellett végezhető el, ezért március 2-án és március 3-án az éjszaki órákban, 0 és 5 óra között vízhiány lesz a III. kerület néhány részén az alábbiak szerint:

  • Héthalom utca – Dobogókő utca – Apátkút utca – Újvár utca – Bécsi út – Aranyhegyi út – Pusztakúti út által határolt, pirossal jelölt terület

  • Kékfestő utca – Testvérhegyi út – Bécsi út – Kubik utca által határolt, pirossal jelölt terület

  • Pomázi Köz, Pomázi út, Törökkő utca, Magnólia utca, Csillaghegyi út

A hálózatöblítés természetes velejárója, a víznyomáscsökkenés és vízzavarosodás több héten át tapasztalható lesz a következő napokon:

  • február 27-én reggel 7 órától február 28-án este 7 óráig
  • március 1-jén reggel 7 órától este  7 óráig
  • március 2-án reggel 7 órától este 7 óráig
  • március 14-én reggel 7 órától 15-én hajnali 2 óráig

A karbantartás idején és esetlegesen azt követően is érzékelhető vízzavarosodás természetes kísérő jelenség, amely nem befolyásolja az ivóvíz minőségét, az néhány perces ülepítés után nyugodtan fogyasztható.

További információt a Fővárosi Vízművek honlapján és Facebook-oldalán találhatnak.

A Fővárosi Vízművek köszöni megértésüket és türelmüket. Ne felejtsék: az átmeneti kellemetlenség, a hosszú távú biztonság záloga.

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság