Megkezdődött az új tanév

Hírek
Közzétéve:
Herth Mariann mb. igazgató asszony az elsősökhöz intézi szavait

Az igazgatónő ebben az iskolában is néhány biztató gondolattal köszöntötte az elsős tanulókat. Az ünnepélyes évnyitóra meghívást kapott Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is, aki 35 évvel korábban ebben az iskolában állt először a katedrára.

A kerület minden iskolájában rendben lezajlottak a szünidőre tervezett felújítások, időben megérkeztek a tankönyvek, így mindegyik intézmény felkészülten fogadta a tanítási év első napján a diákokat. A most induló tanévben az 1-9. évfolyamon valamennyi tanuló ingyenesen kapja a tankönyvet, a 2020-as tanévtől pedig a köznevelés valamennyi résztvevője térítésmentesen jut majd a kiadványokhoz.

A családok iskolakezdését könnyítve a Magyar Államkincstár augusztus 23-ától megkezdte a szeptemberi családtámogatások folyósítását: a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, valamint a gyermeknevelési támogatást.

Az állami támogatás mellett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is segítséget nyújt a nehezebb helyzetben lévő családok számára. Korábbi CIKKÜNKBEN részletesen olvashat az elérhető pályázatokról.

Fontosabb tudnivalók az idei tanévről:

– A 2019/2020-as tanév szeptember 2-án, hétfőn kezdődik, és 2020. június 15-ig, hétfőig tart.
– A tanulóknak száznyolcvan napot kell iskolában tölteniük, a tanulmányaikat középfokú iskolákban végzőknek az utolsó tanítási nap 2020. április 30.
– Az első félév 2020. január 24-ig tart, az iskolák január 31-ig értesítik a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről.
– Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2019. október 25., a szünet utáni első tanítási nap november 4.
– A téli szünet előtt utoljára 2019. december 20-án kell iskolába menni, az első tanítási nap 2020. január 6-a.
– A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. április 8., a szünet utáni első iskolai nap pedig 2020. április 15.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság