Megnégyszereződött a pozitív tesztek aránya a főváros múlt heti tesztelésén

Hírek
Közzétéve:

A Fővárosi Önkormányzat másodszorra szervezett ingyenes koronavírus-szűrést fővárosi állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezőknek. Decemberben több mint ötezer, most februárban csaknem tízezer tesztet biztosítottak a budapestieknek.

A múlt héten lezárult szűrés során az elvégzett tesztek 2,53 százaléka lett pozitív. Ez majdnem négyszeres pozitivitási arányt jelent a karácsony előtti adatokhoz képest, ami azt jelenti, hogy a vírus itt van, ezért továbbra is mindenki tartsa be a szabályokat a maszkviseléssel, a távolságtartással, a gyakori kézmosással és a rendszeres fertőtlenítéssel kapcsolatban.

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti. Ehhez az önkormányzat már készített egy oltási tervet, amelyet bemutatott az illetékes államtitkárnak. A főváros 10 oltópont megnyitásáról egyezett meg a kormánnyal.

Fontos tudni, hogy a negatív teszteredmény önmagában nem adhat teljes biztonságot, hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja. Negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható esetükben a tovább fertőzés, illetve időben megkezdődhet a gyógykezelés.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság